Foto: DELFI

Laikraksta “Zemgales Ziņas” redakcijā trešdienas rītā saņemta aploksne ar aizdomīgu daudzkrāsainu pulveri un patlaban no redakcijas ēkas evakuēti visi cilvēki.

Kā raksta laikraksta interneta portāls "zz.lv", aploksnē bijis daudzkrāsains pulveris un zīmīte.

"zz.lv" galvenā redaktora pienākumu izpildītājs Edgars Kupčs portālam "Delfi" sacīja, ka vēstule bijusi adresēta viņam. Kupčs šo sūtījumu nesaista ar profesionālo darbību.

Viņš pastāstīja, ka saņēmis vēstuli, kuru aptaustot, sajutis nelielus graudiņus. Atverot aploksni vaļā, tajā atradis baltu vielu un mazu datorrakstā rakstītu zīmīti. Vēstulītē, kuru parakstījusi kāda Jelgavas geju apkarošanas nodaļa, aicināts paprovēt „Krokodilu".

Redakcijā, izpētot internetā šī apzīmējuma nozīmi, secināts, ka ir tāda sevišķi bīstama narkotiskā viela, kuru dēvē par „krokodilu".

Pēc sūtījuma saņemšanas izsaukta policija, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kuri evakuējuši no ēkas visus cilvēkus.

Šobrīd tiek gaidīts, kad ieradīsies speciālisti, kuri vielu savāks un nogādās ekspertīzei.

Kupčs domā, ka sūtījums nācis no homofobiem, un tas vērsts pret cilvēkiem ar netradicionālo orientāciju.

Portāls pēdējā laikā par geju tēmu gan nav rakstījis, tāpēc ar publikācijām notikušo redaktors nesaista.

Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess, portālam „Delfi" apliecināja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece. Sīkāku informāciju policija pagaidām nesniedz, arī par vielas izcelsmi pagaidām ziņu nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!