Foto: LETA
Vairāki desmiti liepājnieku, kuri dzīvo joprojām neapkurinātās mājās, nosūtījuši vēstuli vides un reģionālās aizsardzības ministram Edmundam Sprūdžam (RP), kurā izklāstījuši situāciju un lūguši atstādināt no amata Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku, vēsta "Kurzemes Vārds".

Vēstuli nosūtījuši trīs firmas "Remaks" apsaimniekoto māju iedzīvotāji. Apsaimniekotājs atbalstījis iedzīvotājus vēstules tapšanā un to parakstījuši liepājnieki, kas dzīvo mājās Atmodas bulvārī 10, Atmodas bulvārī 8a un Krūmu ielā 38.

Vēstulē teikts, ka iedzīvotāji, nonākot konfliktsituācijā starp siltuma piegādātāju "Liepājas enerģija" un māju apsaimniekotāju "Remaks", lūguši palīdzību pašvaldībā, taču to nav saņēmuši.

Cilvēki uzskata, ka tādējādi pašvaldība un, konkrēti, domes priekšsēdētājs Sesks
distancējas no iedzīvotāju interesēm, atbalsta siltuma monopolista intereses un iedzīvotājiem tādējādi var nākties maksāt svešus parādus.

"Uzskatām, ka Liepājas pilsētas pašvaldība nepilda likuma "Par pašvaldībām" 12. un 15. pantu un neievēro Liepājas pilsētas iedzīvotāju intereses, kas ir pašvaldības galvenais mērķis," vēstuli citē "Kurzemes Vārds".

Apkure mājām nav pieslēgta, jo namu apsaimniekotājs palicis parādā siltuma piegādātājam, lai gan iedzīvotāji norāda, ka par apkuri maksājuši, iepriekš vēstīja portāls "Liepajniekiem.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!