Trešdien dienas otrajā pusē Liepājā iebrukusi nojume pie dažādu preču veikala "Depo" , portālam "Delfi" apstiprināja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.


Kā Latvijas Televīzijas raidījumam "Nakts ziņas" pastāstīja Kurzemes TV žurnāliste Inese Ķestere, visticamāk negadījumā neviens nav cietis un, pagaidām, zem iebrukušajām konstrukcijām un sniega neviens nav atrasts. Kā pastāstījis veikala apsargs, apzvanīti visi veikala darbinieki, kuri atsaukušies un apliecinājuši, ka atrodas jau ārpus veikala telpām.

Notikuma vietā vēl pirms pusnakts strādā glabēji un atrok gruvešus, kā arī dežurē divas neatliekamās medicicīniskās palīdzības ekipāžas.

Pēc Veteres teiktā, uz nojumes bijusi aptuveni metru bieza sniega sega.

VUGD speciālisti šobrīd pēta videonovērošanas sistēmu ierakstus, lai noskaidrotu kas un kā noticis, kā arī veikala administrācija apzvana visu darbinieku tuviniekus, lai pārliecinātos, ka viņi veiksmīgi nonākuši mājās.


VUGD pārstāve papildināja, ka negadījums noticis ap veikala slēgšanas laiku. Kā raksta interneta portāls "liepajniekiem.lv", negadījums noticis trešdienas vakarā ap pulksten 19:45, Liepājā, Zemnieku ielā.

Portāls pieļauj, ka nelaimes iemesls ir nenotīrītais sniegs un pieļauj, ka zem gruvešiem varētu būt divi cilvēki - veikala kasiere un apsargs.

Tāpat portāls pieļauj, ka cietis arī kāds klients, jo līdz veikala slēgšanai bijušas vēl 15 minūtes un šī daļa esot bijusi klientiem pieejama.

Pēc VUGD datiem, jumta konstrukcijas nogruvums ir 800 kvadrātmetru platībā un negadījuma vietā strādā ugunsdzēsēji, kas pārmeklē veikala gruvešus.

Ja kasierei un apsargam būs izdevies patverties konteinera tipa būdiņā, tad, iespējams, viņiem būs izdevies palikt neskartiem un dzīviem, raksta "liepajniekiem.lv". 

Atgādinām, ka Liepājas veikalā "Depo" līdzīga nelaime notika 2011. gada 4. janvārī, kad no nenotīrītā sniega iebruka jumts vairāku simtu kvadrātmetru platībā. Toreiz cilvēki necieta. Jumts iebruka virs daļēji atklātas noliktavas teritorijas blakus veikala ēkai. Veikala tirdzniecības telpas tolaik necieta. Tolaik tika paziņots, ka jumta iebrukšanu jau varēja paredzēt, jo bija konstatētas izmaiņas būves jumta konstrukcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!