Foto: Itar-Tass/Scanpix
Liepājā kādā dzīvoklī daudzdzīvokļu mājā M.Ķempes ielā atrastas mumificējušās cilvēka mirstīgās atliekas, mūmija tur nogulējusi septiņus gadus, ceturtdien vēsta portāls "Liepājniekiem.lv".

Daudzdzīvokļu nama apsaimniekotāja pārstāvis portālam pastāstīja, ka bojāgājušais dzīvokļa saimnieks miris jau 2005.gada novembrī. Tas norādīts miršanas apliecībā, kas reģistrēta 2012.gada 30.oktobrī. Miršanas apliecībā tāpat norādīts – pilnīga mumifikācija.

Dzīvoklis daudzstāvu mājā M.Ķempes ielā, kurā tika atrasta mūmija, bijis privatizēts. Par komunālajiem pakalpojumiem un apkuri nav bijis maksāts ilgu laiku – parāds pārsniedzis 1000 latu, bet dzīvokļa īpašnieks uz brīdinājumiem nebija reaģējis. Tāpēc parāda piedziņas lieta tikusi nosūtīta tiesai, kas lēmumu par dzīvokļa nodošanu izsolei pieņēmusi bez īpašnieka klātbūtnes, jo dzīvokļa saimnieks uz tiesu nebija ieradies, vēsta portāls.

"Apsaimniekotāja pienākumos neietilpst privatizēto dzīvokļu apsekošana," norādīja apsaimniekotāja pārstāvis un skaidroja, ka bijušas gan aizdomas, ka minētā dzīvokļa īpašnieks miris. Taču apsaimniekošanas uzņēmuma darbinieki domājuši, ka vīrietis, visticamāk, ir bezvēsts prombūtnē. Nevienam pat prātā nav ienākusi doma, ka dzīvokļa saimnieka mirstīgās atliekas varētu atrasties dzīvoklī: "Arī smaka par to neliecināja."

Mājokli izsolē iegādājusies kāda sieviete, kura pati nedzīvo Liepājā. Tieši viņa pērn oktobrī atradusi mirušo. Sieviete dzīvokli izīrē, bet īrnieki par baisajiem notikumiem nav informēti. "Cilvēki, to uzzinot būtu šokā," spriež apsaimniekotāja pārstāvis un piebilst, ka diezin vai pēc šādu jaunumu uzzināšanas kāds vēl gribētu dzīvokli īrēt.

Potrtāls norāda, ka šis nav pirmais gadījums Liepājā, kad kādā mājoklī atrod mūmiju. 2000.gadu sākumā līdzīgs gadījums bija Spīdolas ielā. Vienā no zviedru tipa mājām tika atrastas mumificējušās cilvēka mirstīgās atliekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!