Foto: Vida Press

Pēdējās nedēļas laikā sociālais tīkls "X" ir piepludināts ar populārās dziedātājas Teilores Sviftas kailbildēm, kuras radītas ar mākslīgā intelekta palīdzību. Lai arī daudzi populāri "X" konti apgalvo, ka Svifta plāno iesūdzēt vai nu kontu, kas bildes publicējuši īpašniekus, vai pašu "X" tiesā, patiesībā Svifta notikušo vispār nav komentējusi, pārliecinājās "Delfi".

Mākslīgā intelekta ģenerētās bildes ar Sviftu "X" piepludinājā pedējo nedēļu laikā un guva lielu popularitāti, spriežot pēc "like" un "retweet" skaita. Taču otrdien, 30. janvārī, "X" ierobežoja jebkāda veida meklējumus, kas saistīti ar Sviftu, lai apturētu to tālāk izplatību.

Taču vairāki populāri "X" konti, piemēram, "Dexerto" apgalvo, ka Svifta plānojot iesūdzēt tiesā "X" saistībā ar bilžu izplatību.

Jāuzsver, ka nedz Svifta, nedz viņas juristi nav pauduši nekādu viedokli saistībā ar notikušo, pārliecinājās "Delfi". Savukārt pats "Dexerto" konts ir vēsturiski slavens ar to, ka izplata informāciju, kas nav pārbaudīta, bet bieži pat ir maldinoša.

Tiesa, nevar noliegt, ka mākslīgā intelekta ģenerēti attēli arvien vairāk pietuvinās reālām fotogrāfijām. Tieši šī iemesla dēļ arvien vairāk dezinformācijas eksperti aicina cilvēkus rūpīgi izvērtēt attēlus, kas atrodami internetā, jo īpaši gadījumos, kad tie šķiet pārāk neticami.

Jāuzsver, ka šis gadījums arī nonācis Latvijas "X" sfērā, jo tiek izmantots kā piemērs, ka slavenības cīnās ar mākslīgā intelekta radīto dezinformāciju. Diemžēl, pavairojot šāda veida saturu, tiek pavairota arī dezinformācija.

Saturs veidots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Saturā paustie viedokļi nepārstāv Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas oficiālo nostāju. Eiropas Komisija nav atbildīga par saturā iekļauto informāciju.

EU fundingBECID

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!