Foto: Publicitātes foto

5.maijā nu jau otru reizi Ogres novadā, Rembatē, notiks svētki par godu sentēvu tradīcijām lauku sētā un tās ļaudīm. Pasākuma mērķis ir popularizēt lauku dzīvesveidu, pastāstīt par tādām tēmām, kā putnkopība un lopkopība, bet galvēnais tēmats šogad ir pievērst uzmanību cilvēkiem¸kas turpinā dzīvot un darboties laukos, radīt , audzēt, kopt savu zemi. Mūsu pasākuma laikā jūs varēsiet satikties ar meistariem, mājražotājiem, lopkopjiem, putnkpojiem un dažāda veida saimniekiem, kuri varēs sniegt konsultācijas, dalīties ar savu pieredzi un zināšanām.

Svētki paredzēti plašai apmeklētāju auditorijai – sākot no pilsētniekiem, kas vēlas pavadīt dienu svaigā gaisā un aplūkot krāšņos Latvijas lauku iemītniekus, beidzot ar savas nozares profesionāļiem, kas pasākumā varēs papildināt savas zināšanas, iepazīties ar citiem audzētājiem un gūt noderīgus kontaktus.

No plkst. 10.00 līdz 15.00 būs iespējams aplūkot dažādus lauksaimniecības dzīvniekus, saņemt konsultācijas kā lopkopībā, tā arī putnkopībā. Sējas svētkos piedalīsies un atrādīs savus lolojumus Latvijas Šķirnes putnu un sīkdzīvnieku audzētāju biedrība, šķirnes saglabāšanas apvienība "Zilā govs", Latvijas Šķirnes trušu audzētāju asociācija ar plašu trušu izstādi, Latvijas Kazkopības biedrība un, protams, neaizmirsīsim mūsu vietējos šķirnes zirgus no Latvijas šķines zirgu audzētāju asociācijas.

Pasākuma laikā darbosies radošās darbnīcas bērniem, kā arī iespēja iepazīt rotu kalēja darbu un nodegustēt kazas un aitas produktu gardumus, ierauga maizi un citus lauku gārdumus.

Svētkus atklās bērnudārza "Pūt vējiņi" mazie dejotāji, vadītāja Jolanta Ķirsanova. Plkst. 11.00 notiks suņu fristaila paraugdēmonstējumi, bet 12.00 savas spējas paradīs Latvijas spēka vīru komanda.

Par jautru atmosfēru pasākumā gadās bērnu un pieaugušo pašdarbnieku kolektīvi no Ogres novada. Ar līnijdeju priekšnesumu uzstāsies kolektīvs "Crazy Daisy".

Pasākuma organizētāji uzskata, ka Latvijas lauku sēta ir kultūras sastāvdaļa un mantojums no iepriekšējām paaudzēm. Ir svarīgi turpināt izkopt šīs tradīcijas un nodot tās tālāk nākamajām paaudzēm. Īpaši šobrīd, kad, aizvien straujāk pieaug interese par zaļo dzīvesveidu un ekoloģisku pārtiku, veicinot arī putnu un mazo lauksaimniecības dzīvnieku īpatsvara pieaugumu mazajās saimniecībās, bet, informācijas trūkums strādā par labu rūpnieciski audzētajiem produktīvajiem putniem un dzīvniekiem, tomēr ir pierādīts, ka, ne vienmēr tas ir ekonomiski pamatoti.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!