Foto: Ksenukai.lv

Ledusskapis ir neaizstājama virtuves iekārta, kas pilda ne tikai praktiskas funkcijas, bet var kalpot arī kā virtuves dizaina elements. Mūsdienās pieejams ļoti plašs ledusskapju modeļu klāsts, kas piedāvā ne tikai mūsdienīgas papildu funkcijas, piemēram, attālinātu vadību savā viedierīcē vai dažādas mūsdienīgas tehnoloģijas, kas palīdz ilgāk saglabāt ēdienu garšu, smaržu un tekstūru, bet arī stilīgus dizaina risinājumus.

Par to, kā iekārtot mūsdienīgu virtuvi un kā izvēlēties funkcionālu, vienlaikus stilīgu ledusskapi, kas izdaiļos tavas virtuves interjeru, lasi raksta turpinājumā!

Kā iekārtot mūsdienīgu un funkcionālu virtuvi?

Mūsdienīgas virtuves galvenais vadmotīvs ir funkcionalitāte it visā. Primāri sākot ar virtuves iekārtas izvēli, kas rūpīgi jāpielāgo virtuves plānojumam, komunikāciju izvietojumam un ikdienas gatavošanas paradumiem. Turklāt pareizi izvēloties virtuves iekārtu, arī sadzīves tehnikas izvēle kļūst vienkāršāka.

  • Veicot virtuves iekārtas izvēli un plānojot virtuves interjeru, interjera dizaina speciālisti iesaka ievērot vienkāršu kustību trijstūra principu, tā nodrošinot to, ka nekas netraucēs ērtam gatavošanas procesam. Proti, ir izpētīts, ka neatkarīgi no virtuves plānojuma, gatavojot veidojas nosacīts darbību trijstūris, jo kustība virtuvē pārsvarā notiek starp virtuves plīti, izlietni un ledusskapi. Papildus jāņem vērā arī drošības principi – ledusskapi nav ieteicams novietot blakus sildelementiem, plīti – blakus izlietnei vai logam.

Savukārt izvēloties mūsdienīgu virtuves tehniku, jāņem vērā ne tikai tehnikas dizains, cena vai funkcionalitāte, bet arī energoefektivitātes parametri. Ja ilgtermiņā vēlies ieekonomēt ne tikai elektroenerģiju, bet arī ūdens patēriņu, sadzīves tehniku, kas tiek lietota nepārtraukti vai vairākas reizes dienā, izvēlies ar pēc iespējas augstāku energoefektivitātes klasi.

  • Vidēji, trauku mazgājamā mašīna gadā var ietaupīt līdz pat 70 % patērētā ūdens, salīdzinot ar trauku mazgāšanu ar rokām. Tas ir ļoti būtisks ietaupījums, turklāt ļaus ietaupīt ne tikai līdzekļus, bet arī laiku. Izvēloties trauku mazgājamo mašīnu, izvērtē tādus parametru kā vidējo ūdens patēriņu viena cikla laikā, energoefektivitātes klasi, mazgāšanas un žāvēšanas efektivitātes klasi.

Plānojot virtuves dizainu, svarīgi ierīkot pārdomātu apgaismojumu sistēmu, tā atvieglojot gatavošanas procesu, turklāt apgaismojums būtiski ietekmē arī telpas atmosfēru. Tāpat atceries, ka visām virsmām, mēbeļu fasādēm un sadzīves tehnikai, neatkarīgi no dizaina, jābūt viegli kopjamām un izturīgām ne tikai pret mehāniskiem, bet arī termiskiem bojājumiem, kā arī šķidrumiem un citiem traipiem

Ja esi šī brīža tik aktuālā minimālisma fans, izvēlies iebūvējamo sadzīves tehniku, slēptus furnitūras risinājumus, vienkāršas līnijas, ieturētus toņus un materiālus gan virtuves iekārtām, gan sadzīves tehnikai.

  • Ja vēlies iegādāties stilīgu ledusskapi un vēlies veikt pārdomātu izvēli, bet nezini kādiem parametriem pievērst uzmanību, lasi šo rakstu, un uzzini, kā izvēlēties funkcionālu ledusskapi tieši savām vajadzībām!

Funkcionāli un stilīgi ledusskapji tavai virtuvei

1. Divdurvju ledusskapis "Samsung RS6HA8891B1/EF"

Foto: Ksenukai.lv
  • Slaidas, vienkāršas līnijas un melno toņu dizaina risinājumi šo "Samsung" ledusskapi pārliecinoši ierindo starp vienu no šī brīža stilīgākajiem brīvi stāvošu ledusskapju modeļiem.

  • Funkcionalitāti nodrošina plašais mūsdienīgo funkciju klāsts: skārienjutīgais ekrāns, kas, līdzīgi kā citas viedierīces, ļauj atskaņot mūziku, iemīļotās TV pārraides, veikt piezīmes, apskatīt bilžu galeriju vai aktuālās laika prognozes.

  • Iekšējā kameru sistēma ļauj jebkurā brīdī un laikā apskatīt ledusskapja saturu savā viedierīcē.

  • Iespēja saņemt recepšu ieteikumus un gatavošanas padomus.

  • Ierīces vadību nodrošina gan attālinātā vadība viedierīcē, gan skārienjutīgais ekrāns, kā arī balss vadības funkcija.

  • Ledusskapja kopējā ietilpība – 614 litri, vidējais gada elektroenerģijas patēriņš – 346 kWh.

  • Aprīkots ar NO Frost tehnoloģiju un automātiskās atkausēšanas funkciju, kā arī ledus dozatoru.

2. Četrdurvju ledusskapis "Toshiba GR-RF840WE-PGS"

Foto: Ksenukai.lv
  • Ja nepieciešams īpaši ietilpīgs un mūsdienīgs ledusskapis, tad šis tumši zilais "Toshiba" modelis būs izcila izvēle. Kopējā ledusskapja ietilpība ir 441 litri, no tiem 195 litri atvēlēti plašai un ietilpīgai saldētavas kamerai.

  • Aprīkots ar plašām augļu, dārzeņu un citu produktu atvilktnēm, kurās tiek uzturēts optimāls mitruma līmenis un temperatūra, kas ļauj ilgāk saglabāt svaigu produktu garšu, tekstūru un aromātu.

  • Aprīkots ar "Full NO Frost" tehnoloģiju, automātiskās atsaldēšanas un ātrās saldēšanas funkcijām.

  • Vadību nodrošina gaumīgs elektroniskās vadības panelis.

  • Vidējais gada elektroenerģijas patēriņš – 423 kWh.

3. Ledusskapis "Samsung RB34C7B5DCE/EF"

Foto: Ksenukai.lv
  • Krēmīga vaniļas toņa "Samsung" ledusskapis, tiem, kas savu virtuvi vēlas iekārtot gaišos un siltos toņos. Taču šajā sērijā pieejamas arī citas krāsu opcijas: satīna bēšā, satīna zilā, balta, oranža, zila, melna, sudraba un citas.

  • Izcilu energoefektivitāti nodrošina mākslīgā intelekta funkcijas, piemēram, "AI Energy" režīms. Iestatot šo režīmu, iespējams samazināt patērēto elektroenerģiju līdz pat 15%. Pārsniedzot iepriekš iestatītus elektrības patēriņa rādītājus, "AI Energy" režīms ieslēgsies automātiski, un balsoties uz ledusskapja lietošanas paradumiem un apkārtējās vides faktoriem, pielāgos kompresora darbības ātrumu un atkausēšanas režīmu.

  • Produkti, neatkarīgi no nodalījuma, tiek vienmērīgi atdzesēti, pateicoties "All-Around Cooling" tehnoloģijai, kas automātiski kontrolē ledusskapja iekšējo temperatūra un nodrošina vēsā gaisa plūsmu caur pārdomāti izvietotām ventilācijas atverēm.

  • Kopējais ledusskapja tilpums – 230 litri, vidējais gada elektroenerģijas patēriņš – 204 kWh.

  • Aprīkots ar No Frost tehnoloģiju, kā arī automātiskās atkausēšanas funkciju.

4. Ledusskapis "Samsung RB38C6B2E22/EF"

Foto: Ksenukai.lv
  • Savukārt, ja virtuvi vēlies iekārtot šobrīd tik aktuālajos melnajos, tumša grafīta un pelēkos toņos, šis melnais "Samsung" ledusskapis izcili papildinās tavas virtuves interjeru.

  • Tāpat kā citi šīs sērijas "Samsung" modeļi, aprīkots ar "AI Energy" režīmu, "All-Around Cooling" tehnoloģiju, "No Frost" tehnoloģiju un citām noderīgām funkcijām.

  • Aprīkots ar "Optimal Fresh +" produktu uzglabāšanas kasti, ko var izmantot gan kā vienu atvilktni, gan sadalīt divās zonās, iestatot atšķirīgu temperatūru. Labā puse paredzēta, lai uzglabātu augļus un dārzeņus, savukārt kreisā puse piemērota gaļas produktu uzglabāšanai.

  • "Humidity Fresh +" atvilktnē iespējams manuāli pielāgot mitruma līmeni, tā radot ideālus apstākļus augļu un dārzeņu uzglabāšanai.

  • Ledusskapja kopējā ietilpība – 390 litri, vidējais gada elektroenerģijas patēriņš – 264 kWh.

5. Ledusskapis "Snaigė FR26SM-PRJ30E310ADS6XSN0X"

Foto: Ksenukai.lv
  • "Snaigė" ledusskapji vienmēr bijuši īpaši iecienīti, pateicoties to oriģinālajam retro dizainam. Arī šis melnais "Snaigė" modelis nav izņēmums, un būs īpaši piemērots risinājums nelielām virtuvēm.

  • Ledusskapja kopējā ietilpība – 241 litri, vidējais gada elektroenerģijas patēriņš – 183 kWh.

  • Aprīkots ar "Low Frost" ledusskapja saldēšanas sistēmu, kas ļauj daudz retāk veikt saldētavas atsaldēšanu.

Viss mūsdienīgai un stilīgai virtuvei "Ksenukai.lv"!

Nepieciešams jauns ledusskapis, trauku mazgājamā mašīna vai virtuves iekārta? Lielā un mazā virtuves sadzīves tehnika, virtuves iekārtas un citas virtuves mēbeles, trauki un dekori par vienmēr izdevīgām cenām "Ksenukai.lv"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!