Foto: Publicitātes foto

No 7.marta uz ekrāniem būs skatāma jaunā pašmāju pilnmetrāžas spēlfilma "Džimlai Rūdi rallallā!", kas tapusi filmu studijā F.O.R.M.A. Šī kinolente iezīmējas ar vairākiem Latvijas līdzšinējā kino vēsturē nebijušiem jaunumiem.

Nekad līdz šim spēlfilmas režisors nav bijis "Džimlai Rūdi rallallā!" scenārija autors Māris Putniņš, kurš filmas režiju paveica kopā ar Jāni Cimmermani. Protams, viņi ir tie paši: populārie animācijas leļļu filmu autori, pazīstamās "Avārijas Brigādes" tandēms.

Nekad līdz šim vienā spēlfilmā nav piedalījušās vienkopus trīsdesmit divas Latvijas teātru leģendas, 32 aktieri pensijas vecumā. Jaunākais pensionārs to aktieru vidū, kuri aiziet armijā, ir Jānis Paukštello, bet vecākais Gunārs Placēns. Bet pati vecāki aktrise šai filmā ir Elvīra Baldiņa - 95 gadi.

Nekad līdz šim nav bijusi tāda pašmāju spēlfilma, kurā tiek izmatoti tikai īsti ieroči, īsta kaujas tehnika, arī visi sprādzieni ir īsti, nevis darināti ar datora palīdzību. Aktierus komandē un nozīmīgu lomu atveido bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) virsseržants Ziedonis Ločmelis, filmā piedalās NBS karavīri, arī NBS komandieris, ģenerāllleitnats Raimonds Graube.

Pirmo reizi visi aktieri spēlē sevi, nevis kādu citu. Proti, viņu varoņi filmā ir ar tiem pašiem vārdiem, kas katram aktierim ir dzīvē.

Par ko tad ir šī filma? Viņi ir veci un jūtas nevienam nevajadzīgi. Cik gan ir tādu senioru, kuri var teikt, ka nekad nav tā jutušies? Un ko darīt, lai vecie ļaudis dzīves nogalē justos noderīgi un lai katra viņu diena būtu kā piedzīvojums? Filmas varoņiem ir laba ideja, kuras rezultātā tiek pieņemts valstiski svarīgs lēmums, kas saistīts arī ar Latvijas glābšanu finanšu krīzes apstākļos. Smiekli caur asarām, politiķu intrigas, kaislības senioru rotā - to visu skatītājs piedzīvos, skatoties jauno spēlfimu "Džimlai Rūdi rallallā!".

Sekojiet līdzi kinoteātru afišām! "Džimlai Rūdi rallallā!" tiks demonstrēta:

  • No 7.marta kinoteātrī "Kino Citadele", Rīgā;
  • No 14.marta kinoteātros Rīgā: "Splendid Palace", "Multikino", "Cinamon", Ventspilī - kinoteātrī "Rio";

21.martā Latgales vēstniecībā "GORS" Rēzeknē, no 21.marta kinoteātrī "Gaisma" Valmierā, no 28.marta Smiltenē un Saldū, 29.martā Rojā, 1.aprīlī Jelgavā, no 11.aprīļa Baldonē, 19.aprīlī Dobelē, 25.aprīlī Jēkabpilī, 5.maijā Salaspilī.

Filmas veidotājs Studija F.O.R.M.A. regulāri informēs par filmas izrādīšanas vietām Latvijā arī savā interneta vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!