Foto: Publicitātes attēli
Teicams palīgs ikvienam rīdziniekam un galvaspilsētas viesim, dodoties ceļā ar Rīgas mikroautobusu satiksmes minibusu, ir jaunā Android lietotne. Īpaši vērtīga tā ir, ja jāplāno brauciens ar pārsēšanos.

Rīgas mikroautobusa satiksmes mobilā tālruņa lietotnē ir pieejami gan minibusu kustības saraksti, gan pieturvietu saraksts katram no 23 Rīgas mikroautobusu satiksmes minibusu maršrutiem. Viena no ērtākajām funkcijām ir iespēja apskatīt kartē gaidāmā minibusa atrašanās vietu un kustības virzienu reālā laika režīmā, kas izmanto minibusos uzstādīto GPS iekārtu datus.

"Mums ir patiess prieks pasažieriem piedāvāt jauno lietotni, kas ļaus būtiski ietaupīt laiku, plānojot maršrutu tā, lai galamērķī nokļūtu laicīgi. Mēs turpināsim strādāt pie jaunu pakalpojumu ieviešanas, izmantojot moderno tehnoloģiju sniegtās iespējas, lai nodrošinātu saviem pasažieriem ērtu, ātru un komfortablu pārvietošanos pa pilsētu," uzsver Rīgas mikroautobusu satiksmes komercdirektors Vitālijs Komars.

Lai izmantotu Rīgas mikroautobusu satiksmes lietotni, mobilajā tālrunī nav jābūt aktivizētai GPS funkcijai, mazāk patērējot iekārtas akumulatora resursus. Vēl lietotnes priekšrocība ir iespēja saglabāt grāmatzīmēs maršrutus un pieturas, lai ātri piekļūtu tiem vēlāk.

Lai apskatītu minibusu atrašanos vietu kartē un notiktu sarakstu atjaunināšana, ir nepieciešams mobilā interneta pieslēgums telefonā. Ir jāņem vērā, ka datu pārraide tālrunī var kavēties, tāpēc mēdz būt situācijas, kad minibuss pieturvietā ir minūti ātrāk, nekā kartē redzams, tāpēc lūdzam pasažierus laikus doties uz pieturvietu.

Lietotne ir pieejama lejupielādei Google Play veikalā: http://bit.ly/1MKm2C8Aplikācijas

Lietotnes versija datoram: http://m.marsruti.lv/rigasmikroautobusi

Jāatgādina, ka ikvienam Rīgas mikroautobusu satiksmes pasažierim ir pieejams bezmaksas bezvadu interneta pieslēgums, ko nodrošina mobilo sakaru operators Tele2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!