Foto: Publicitātes attēli

Neraugoties uz to, ka atalgojums joprojām ir galvenais faktors darbinieku piesaistē, pēdējos gados būtiski pieaug papildu labumu programmu nozīme, kam šobrīd var būt pat izšķiroša loma, izvēloties jaunu darba vietu. Darba tirgū arvien vairāk tiek izceltas dažādās darbinieku vajadzības un prioritātes, tāpēc darba devējiem nepārtraukti jādomā, kā dažādot labumu groza saturu, lai piesaistītu jaunus talantus un gādātu par esošo darbinieku lojalitāti. Iespējams, arī Latvijā nonāksim globālu tendenču redzeslokā, pakāpeniski ieviešot darbiniekiem individualizētus labumu grozus. Mazākos biznesos, kur darbinieku loks ir šaurāks, šāda pieeja jau vērojama, tikmēr lielie uzņēmumi meklē veidus, kā savā piedāvājumā atšķirties. Tā, piemēram, lai pateiktos ikvienam kolēģim par sasniegtajiem rezultātiem, sākot ar 12. aprīli, visa mēneša garumā ar sešām lidmašīnām visi darbinieki, kuri snieguši pienesumu 2023. gada biznesa rezultātiem, dosies trīs dienu pilnībā apmaksātā saliedēšanās pasākumā Antālijā, Turcijā.

To, ka darbinieku vidū ir pieaugusi interese par labākiem kopējiem ieguvumiem darba vietā, ne tikai algu kā galveno faktoru, apliecina arī organizācijas "Consumer Affairs" 2023. gada ziņojums – 42% darbinieku, kuri vēlas mainīt darbu, to dara, lai atrastu darba vietu, kas piedāvā plašākas lojalitātes programmas priekšrocības.

Savukārt starptautiskās personāla atlases aģentūras "Tiger Recruitment" 2023. gada veiktajā aptaujā 53% darbinieku atzina, ka papildu labumu grozs ir galvenais faktors, kas viņus piesaista un notur esošajā darba vietā. Turklāt tā ir arī galvenā prioritāte, meklējot savu nākamo darba vietu. Alga bija tikai otrs svarīgākais faktors (41%), kam sekoja darba devēja apņemšanās nodrošināt dažādību, vienlīdzību un iekļaušanu (37%).

Līdz ar to ir skaidrs, ka globālo tendenču kontekstā strauji palielinās darba devēja piedāvātā labuma groza nozīme, konkurējot ar citiem uzņēmumiem,

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!