Foto: F64
Labi saprotu, ka Jums ir stingrs, nostabilizējies viedoklis par mani, par manu līdzšinējo dzīvi un darbu. Man nav nekādu ilūziju, kāds tas ir.

Ja Jums vajadzētu paskaidrot, uz kādu precīzu faktu pamata šis viedoklis ir tieši tāds, Jūs nevarētu minēt neko vairāk kā faktu, ka pašlaik es esmu notiesāts par uzkūdīšanu uz savas dzīvesbiedres slepkavību.

Ja es teikšu, ka savu vainu šajā noziegumā neatzīstu, jo to ir savās interesēs organizējušas pavisam citas personas, kas daudzkārt ir apdraudējušas manu dzīvību, jau cietumā esot, jūs man neticēsiet - kaut gan labi zināt, cik bieži Latvijas valstī gadās netaisnīgi spriedumi.

Taču varat paši pārbaudīt - visi citi "fakti", kas daudzu gadu gaitā par mani ir tikuši minēti, visi kā viens ir sākušies ar frēzēm "tiek uzskatīts, ka", "neoficiāla informācija liecina, ka", "anonīmi avoti tiesībsargāšanas iestādēs apgalvo, ka" utt.

Pat pašreizējais Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis pēc manas aizturēšanas pirms septiņiem gadiem nenoturējās un paziņoja, ka acīmredzot visas pēdējo gadu skaļās slepkavības esot saistītas ar mani.

Arī šie ir palikuši tikai tukši vārdi - Ķuža kungs nav atvainojies ne sabiedrībai, ne cilvēkiem, ko viņš apvainoja, labi zinot, ka par šādiem apmelojumiem paliks nesodīts.

Pie Jums es pašlaik ar šo vēstuli vēršos saistībā nevis ar šo viedokli, bet ar neapgāžamiem faktiem, kas liecina - cilvēkiem, kuri organizēja manas sievas slepkavību un palika "zem sitiena" mani, nepietiek ar to, ka es esmu ieslodzījuma vietā.

Viņiem nepieciešams, lai es būtu miris un viņi mierīgi varētu pārņemt man līdz šim piederošos uzņēmumus, kuru aktīvu kopējā vērtība ir aptuveni 25 000 000 ASV dolāru. Daļēji viņiem tas jau ir izdevies.

Turklāt, kas šokējošākais - viņiem šajos pūliņos acīmredzami ir palīdzējuši konkrēti tiesībsargāšanas iestāžu pārstāvji.

Aizvadītajā nedēļā atsevišķus no šiem faktiem publicēja laikraksts "Diena". Šī publikācija tāpat kā visas līdzšinējās bija pietiekami aizspriedumaina pret mani un atkārtoja virkni jau iepriekš par mani tiražēto pseidofaktu no sērijas "tiek uzskatīts".

Taču, neraugoties uz šo tendenciozitāti, publikācijā bija norādīts uz atsevišķiem konkrētiem, neapgāžamiem pierādījumiem, kas skaidri apliecina - Rīgas Centrālcietumā ir tikusi plānota mana slepkavība.

Vēl vairāk. Ir skaidrs, ka pašlaik tiesā uz apsūdzēto sola ir sēdusies tikai, manā dzimtajā valodā izsakoties, "šestjorka", kurai nav bijis ne "lielu" aizbildņu, ne arī pietiekamu finansiālo resursu, lai nopirktu "pareizos" procesuālos lēmumus.

Ja mēs dzīvotu valstī, kurā tiesiskums un likumība attiecas uz ikvienu tās pilsoni un iedzīvotāju, prokuratūra jau sen būtu veikusi pārbaudi par to, kā vispār bija iespējams, ka manas slepkavības organizēšanu Drošības policija atklāja 2011. gadā, bet man par to paziņoja vairāk kā divus gadus vēlāk.

Ja mēs dzīvotu tiesiskā valstī, nebūtu bijis iespējams, ka Drošības policija personu, kura ir bijusi slepkavības organizētāja, nopratina un tad tai acīmredzami ar nodomu dod divus mēnešus laika aizbēgt un pabrīdināt visus nozieguma pasūtītājus.

Ja mēs dzīvotu tiesiskā valstī, nebūtu arī iespējams, ka tad, kad man, jau apcietinājumā esot, konkrēts policijas darbinieks piedraud ar nošaušanu, Ieslodzījuma vietu pārvalde šo faktu "pārbauda" tādējādi, ka paziņo - tas neesot šīs pārvaldes darbinieks…

Atšķirībā no visa tā, kas par mani ir lasīts mediju lappusēs, šie ir konkrēti, neapgāžami fakti. Lai gan nozieguma izpildītājas tiesas prāva ir pasludināta par slepenu, šos un daudzus citus faktus nebūs iespējams noslēpt.

Līdz ar to lūdzu tiesībsargāšanas iestādes beidzot reaģēt uz šādiem faktiem, bet medijus un uzraugošās iestādes - pārliecināties, ka tas patiešām tiek darīts:

1. Atvaļinātais Valsts policijas apakšpulkvedis Arvīds Vilcēns ir iesniedzis iesniegumu LR ģenerālprokuroram, norādot, ka naktī, kad tika pastrādāta manas sievas slepkavība, noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas vietai tiešā tuvumā atradās S. Ļebedevs - persona, kas pēc tam organizēja manas slepkavības mēģinājumu.

2. Es kā kriminālprocesā nepastarpināti iesaistītā persona - cietušais - līdz pat šim brīdim neesmu iepazīstināts ar krimināllietas materiāliem.

3. Manas slepkavības organizēšanas krimināllietas ietvaros nav nopratināta un arestēta persona, kura ir vainojama noziedzīga nodarījuma organizēšanā un kura zina šī nozieguma īstos pasūtītājus.

4. Kriminālprocesā par pret mani organizēto slepkavības mēģinājumu virkne tiesībsargāšanas iestāžu amatpersonu vairāk nekā divus gadus mani neinformēja par šāda nozieguma organizēšanu, ļāva nozust noziedzīgā nodarījuma organizatoriem, nenoskaidroja noziedzīgā nodarījuma motīvu un šī nozieguma pasūtītāju; tā rezultātā ir pat ticis veikts mēģinājums nolaupīt manu meitu.

Es ceru, ka Jūsu par mani izveidojies viedoklis, ko mainīt nav manos spēkos, netraucēs Jums objektīvi izvērtēt manis minētos faktus un uz tiem reaģēt.

10.02.2015.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!