Dopinga skandālā iesaistītais un pārgurušais Lenss Ārmstrongs ceturtdien paziņoja, ka izlēmis neatgriezties profesionālajā sportā.
Riteņbraucējs ir dusmīgs par sporta izdevuma “L'Equipe” nesen izteiktajām apsūdzībām par dopinga lietošanu. Septiņkārtējais “Tour de France” uzvarētājs nesen teica, ka viņš varētu atgriezties riteņbraukšanā, jo apsūdzības ir tikai palielinājušas viņa vēlmi sacensties.

Taču vēl ceturtdien skandāls nebija atrisināts, un Ārmstrongs, kuram svētdien paliks 34 gadi, atteicās no domas par atgriešanos sportā, paziņojot, ka viņš ir devies pensijā.

“Es esmu priecīgs par to, kā beidzās mana karjera. Es netaisos atgriezties,” viņš teica. “Man tas viss ir ļoti apnicis.”

“Es runāju par iespēju atgriezties, jo sirdī likās, ka tā ir pareizā izvēle. Taču tagad es zinu, ka es nevarētu atgriezties Francijā un cīnīties godīgi.”

Ārmstrongs tika iesaistīts dopinga skandālā pēc tam, kad “L'Equipe” paziņoja, ka tā rīcībā ir seši riteņbraucēja urīna paraugi no 1999.gada “Tour de France”, kuros atklāta aizliegtā viela EPO (eritropoetīns).

Tolaik nebija izstrādāta metode, kā pārbaudīt EPO klātbūtni, kas palielina sarkano asinsķermenīšu daudzumu un izturību.

Taču urīna paraugi tika saglabāti un nesen pārbaudīti kādā laboratorijā ārpus Parīzes.

Ārmstrongs, kurš ir uzveicis vēzi, kategoriski noliedz šādu vielu lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!