Ar uzvaru Kontinentālajā hokeja līgas (KHL) jauno sezonu otrdien, 2.septembrī, iesāka jaunizveidotais Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", kas Habarovskā ar 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) uzvarēja vietējo "Amur".

Latvijas komandas vārtus spēlē sargāja Edgars Masaļskis. Spēli daudz aktīvāk uzsāka rīdzinieki, izdarot arī pāris metienus pa pretinieku vārtiem, bet jau otrajā minūtē noraidījumu nopelnīja Rodrigo Laviņš. Mazākumā jau vairāk darba bija Masaļskim, bet trešajā minūtē „Dinamo" palika trīs laukuma spēlētāju sastāvā - divu minūšu noraidījumu nopelnīja arī Filips Novāks.

„Amur" centās izmantot divu spēlētāju vairākumu, bet teicami „Dinamo" vārtos spēlēja Masaļskis, glābjot komandu vairākas reizes.

Spēlējot līdzīgos sastāvos abas komandas jau darbojās līdzīgi un ik pa laikam apdraudēja pretinieku vārtus.

Perioda vidū "Dinamo" ieguva vairākumu, bet 12.minūtē ieguva arī divu spēlētāju skaitlisko vairākumu. Ievērojamo pārsvaru rīdziniekiem pēc dažām sekundēm arī izdevās realizēt - KHL sezonas pirmos vārtus savā kontā ierakstīja Aleksandrs Ņiživijs. Pēc Atvara Tribuncova metiena ripa atlēca pie Ņiživija, kurš to netraucēti raidīja vārtos - 1:0 "Dinamo" labā.

14.minūtē bīstamu pretuzbrukumu izveidoja "Amur", taču droši nospēlēja Masaļskis. Šajā epidozē spēlē parādījās arī pirmie "asumi", un tiesnešiem vajadzēja nomierināt abu komandu spēlētājus. Līdz perioda beigam komandas turpināja rādīt ļoti skatāmu, ātru hokeju, taču bīstamus momentus tik bieži vairs neizveidoja. 

Otrajā periodā abas komandas turpināja iesākto spēles tempu un ik pa laikam izveidoja labus uzbrukumus, bet bīstamāki bija rīdzinieki. Otrajā minūtē "Dinamo" ieguva skaitlisko vairākumu, šajās divās minūtēs laba izdevība bija Cipulim, bet „Amur" hokejistiem izdevās nosargāt savus vārtus.

Otrā perioda septītajā minūtē teicamu izdevību neizmantoja Ronalds Petrovickis, netrāpot praktiski tukšos „Amur" vārtos, bet pēc trīs minūtēm „Dinamo" otro reizi spēlē izmantoja skaitlisko vairākumu. Ieejot un nostājoties „Amur" aizsardzības zonā pēc ilgas saspēles vārtu priekšā precīzs metiens padevās Marselam Hosam, un 2:0 „Dinamo" labā.

Pēc „Dinamo" otrajiem gūtajiem vārtiem aktivizējās „Amur" hokejisti, izveidojot arvien bīstamākus momentus. Un otrā perioda 16.minūtē glābējs nebija arī Masaļskis. „Amur" savērpa uzbrukumu „Dinamo" zonā, labi ripu pieturēja Aleksandrs Krisanovs, kurš pēc individuāla reida atdeva piespēli vārtu priekšā esošajam Kailam Vonvigam, kurš savukārt pārspēja Masaļski.

Pēc vārtu guvuma „Amur" sāka arvien bīstamāk uzbrukt rīdzinieku vārtiem un pilnībā pārņēma iniciatīvu. Perioda priekšpēdējā minūtē noraidīts tiek Armands Bērziņs, pēdējā minūtē „Dinamo" hokejisti visu laiku bija iespiesti savā aizsardzības zonā, tomēr savus vārtus nosargāt līdz otrajam pārtraukumam „Dinamo" izdevās, un pēc divām trešdaļām rīdzinieki bija vadībā ar 2:1. 

Pēdējās trešdaļas sākumā jau pirmajā uzbrukumā „Dinamo" glāba Masaļskis, pēc tam vēl pāris reizes „Amur" izveidoja bīstamus uzbrukumu, tomēr turpinājumā rīdziniekiem izdevās izlīdzināt spēles gaitu.

Un pēdējās trešdaļas otrajā minūtē „Dinamo" atguva divu vārtu pārsvaru. „Amur" aizķeršanos ar maiņām un nelielo apjukumu aizsardzībā izmantoja Lauris Dārziņš, kuram izgājienā gan neizdevās pārspēt vārtsargu, toties pie atvairītās ripas pirmais bija Miķelis Rēdlihs, panākot 3:1. 

Turpinājumā abas komandas nedaudz nomierinājās un cīņa kļuva mierīgāka. Piecas minūtes pirms cīņas beigām „Dinamo" vairākumā bija dažas labas izdevības, bet cīņa atkal saasinājās pēdējās trijās minūtēs.

Nepilnas trīs minūtes pirms spēles beigām noraidījumu nopelnīja Mets Elisons, bet „Amur" vārtsargs Tailers Moss tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Habarovskas hokejisti pilnībā iespieda rīdziniekus aizsardzības zonā un pusotru minūti pirms spēles beigām Peters Nīlanders pārspēja Masaļski, dodot cerību mājiniekiem.

„Amur" metās atspēlēties un centās panākt neizšķirtu, bet vienā no pretuzbrukumiem Hosa atdeva piespēli Elisonam, kurš ar teicamu metienu pārspēja Mosu, nodrošinot „Dinamo" uzvaru ar 4:2.

„Dinamo" KHL jauno sezonu iesāk ar piecām spēlēm izbraukumā. 3.septembrī Habarovskā rīdzinieki vēlreiz spēlēs ar „Amur", pēc tam 5septembrī Novokuzņeckā tiksies ar „Metallurg", bet 7. un 8.septembrī Novosibirskā spēlēs ar „Sibirj". Tikai pēc tam Rīgas „Dinamo" atrādīsies vietējais publikai un 11.septembrī spēlēs ar Oļega Znaroka trenēto Maskavas apgabala MVD.

Pirmajās divās spēlēs rīdziniekiem nevarēs palīdzēt aizsargs Maksims Širokovs, kā arī uzbrucēji Aigars Cipruss un Ģirts Ankipāns, kuri nebija ierakstīti sākotnējā pieteikumā.

Rīgas "Dinamo" komandas sastāvs: vārtsargi: Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs, Nauris Enkuzēns; aizsargi: Oļegs Sorokins, Krišjānis Rēdlihs, Atvars Tribuncovs, Rodrigo Laviņš, Agris Saviels, Guntis Galviņš, Māris Jass, Kristaps Sotnieks, Krišs Grundmanis, Maksims Širokovs, Gvido Kauss, Filips Novāks (Čehija), Duvijs Vestkots (Kanāda); uzbrucēji: Miķelis Rēdlihs, Lauris Dārziņš, Armands Bērziņš, Viktors Bļinovs, Aleksandrs Ņiživijs, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis, Juris Štāls, Andris Džeriņš, Jānis Ozoliņš, Elvis Želubovskis, Raimonds Daņiļičs, Edgars Brancis, Ģirts Ankipāns, Aigars Cipruss, Ronalds Cinks, Marsels Hosa (Slovākija), Mets Elisons (Kanāda), Ronalds Petrovickis (Slovākija), Marks Hartigans (Kanāda).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!