Par atgriešanos profesionālajā riteņbraukšanā otrdien oficiāli paziņoja leģendārais amerikānis, septiņkārtējais "Tour de France" uzvarētājs Lenss Ārmstrongs, vēsta AP.

36 gadus vecais Ārmstrongs par karjeras beigšanu paziņoja pirms trīs gadiem, kad septīto reizi triumfēja „Tour de France". Tomēr tagad Ārmstrongs nolēmis atkal piedalīties sacensībās, lai pievērstu lielāku uzmanību cīņai ar vēzi. Riteņbraukšanas leģenda cer arī astoto reizi uzvarēt „Tour De France" velobraucienā, kurā viņš dominēja no 1999. līdz 2005.gadam.

„Varu paziņot, ka pēc konsultēšanās ar saviem bērniem, ģimeni un tuvākajiem draugiem esmu nolēmis atgriezties profesionālajā riteņbraukšanā, lai pievērstu lielāku uzmanību cīņai pret vēzi," teikts sportista paziņojumā. „Tikai šogad vien visā pasaulē gandrīz astoņi miljoni cilvēku nomirs no vēža... Ir pienācis laiks globālā mērogā pievērsties cīņai ar vēzi."

1996.gadā Ārsmtrongam tika konstatēts vēzis, kas bija skāris plaušas un smadzenes, bet ārsti sportistam deva 50% izdzīvošanai. Tomēr veiksmīgās operācijas un ķīmijterapija, kā arī paša sportista lielais gribasspēks uzvarēja vēzi, un Ārmstrongs atgriezās sportā. 1999.gadā viņš uzvarēja „Tour de France", kurā dominēja arī nākamos sešus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!