Foto: DELFI
Ārlietu ministra amata kandidāts Andris Razāns pēdējā brīdī ģimenes apstākļu dēļ atteicās kandidēt, tāpēc koalīcija turpinās meklēt bezpartejisku ministra amata kandidātu, otrdien paziņoja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Līdz ar to šonedēļ balsojums par jauno ministru apstiprināšanu Saeimā nenotiks, un, visticamāk, visus trīs jaunos ministrus – tieslietu, veselības un ārlietu - apstiprinās pēc tam, kad būs panākta vienošanās par bezpartejisku profesionālu tieslietu ministru.

Premjers norādīja, ka jaunu ārlietu ministru meklēs starp nozares profesionāļiem. Premjers cer, ka par nākamās nedēļas laikā valdības koalīcijai izdosies vienoties par jaunajiem ministriem, bet, ja tas nenotiks, viņš pieļauj iespēju "meklēt jaunus risinājumus", to skaitā pastāv iespēja par ministru pienākumu izpildītājiem iecelt ministriju parlamentāros sekretārus.

Pēc valdības sēdes otrdien premjers vairāk nekā stundu pavadīja sarunās ar Razānu, tomēr viņš ģimenes apstākļu dēļ atteicās no piedāvātā amata.

Jau vēstīts, ka koalīcija plānoja jau trešdien pēcpusdienā sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai apstiprinātu amatā jauno ārlietu ministru, kura amatam virzīja pašreizējo Ārlietu ministrijas Politiskā departamenta direktoru Razānu.

Dombrovska valdība pēc tam, kad TP atsauca savus ministrus, ir nonākusi mazākumā. Sarunas ar LPP/LC par iesaistīšanos valdībā noslēdzās ar LPP/LC atteikumu, kas apsolīja valdībai atbalstu valstiski svarīgos jautājumos, taču nolēma valdībā neiesaistīties.

Pēc TP aiziešanas šobrīd ir vakanti trīs ministru portfeļi – ārlietu, tieslietu un veselības. Koalīcija vienojās likvidēt RAPLM, kuru vadīja vēl viens TP pārstāvis Edgars Zalāns.

Pirmdien koalīcijai neizdevās vienoties par tieslietu ministra amata kandidātu – politiskie partneri neatbalstīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) piedāvātos kandidātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!