Ceturtdien par Satversmes tiesas (ST) tiesnesi apstiprinātā Vineta Muižniece grasās gan izstāties no Tautas partijas (TP), gan atkāpties no TP Saeimas frakcijas vadītājas amata, kā arī no Saeimas Juridiskās komisijas vadītājas amata, bet turpinās darbu parlamentā kā deputāte, līdz sāks pildīt ST tiesneša amata pienākumus.

Muižniece paredz, ka no frakcijas vadītājas amata viņa atkāpsies jau ceturtdien, savukārt par izstāšanos no partijas konkrētu laiku viņa neminēja. Muižniece atgādināja, ka nav zināms precīzs laiks, kad viņa kļūs par ST tiesnesi.

Pašreizējā tiesneša pilnvaru termiņš beidzas 8. jūnijā. Likums paredz, ka reāli pilnvaras viņam saglabāsies līdz brīdim, kamēr skatīs attiecīga tiesneša lietas un tikai vēlāk zvērestu, stājoties jaunajā amatā, varētu nodot Muižniece.

Vaicāta, vai spēs norobežoties no līdzšinējās darbības Tautas partijā, Muižniece atbildēja īsi: "Katram cilvēkam, kurš mani pazīst, par to nevajadzētu šaubīties." "Tiesneša darbība nav savienojama ar politisko darbību," viņa piebilda.

Muižniece apsolīja, ka pildīs savus pienākumus pēc labākās sirdsapziņas un nepievils tos, kas viņai uzticējās.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien Satversmes tiesas tiesneses amatā iecēla Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītāju, Juridiskās komisijas priekšsēdētāju Muižnieci. Viņas kandidatūru slēgtajā balsojumā atbalstīja 52 deputāti, pret bija 41 deputāts. Muižnieci kā ST tiesneses kandidāti aprīļa beigās pēdējā pieteikumu iesniegšanas dienā dažas minūtes pirms darbdienas beigām pieteica Saeimas TP un LPP/LC frakciju deputāti. Pirms tam "Vienotības" pārstāvji bija iesnieguši Meieres kandidatūru, kura neguva Saeimas vairākuma atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!