Foto: Publicitātes foto
"Ne pie kā neesmu vainīgs, nevienu kukuli neesmu pieņēmis, esmu sniedzis liecības, atbildējis uz visiem izmeklētāju jautājumiem, bet neesmu saņēmis nevienu pierādījumu tam, ka būtu ņēmis kādu kukuli, vēl jo vairāk – vairākkārt," tā savu aizturēšanu iespējamās kukuļņemšanas lietā komentējis Jelgavas slimnīcas vadītājs Andris Ķipurs, ziņo "Zemgales Ziņas".

Ķipurs paudis cerību, ka izmeklēšanas laikā pierādīsies, ka viņš nav vainīgs. Viņš atteicās skaidrot viņa aizdomās turētā statusu, aizbildinoties ar lietā iesaistītiem citiem cilvēkiem. Partijas biedru pieļāvumu, ka pret viņu vērsta politisko konkurentu provokācija, viņš negribēja nedz apstiprināt, ne noliegt, ziņo "Zemgales Ziņas".

Aizdomās turētais ārsts atzina, ka KNAB izņemtā nauda atklāta starp dokumentiem. "Nauda bija starp bukletiem, kuriem es nebiju pieskāries, uz kuras nav ne manu pirkstu nospiedumu, ne visa pārējā. Es par to neko nezināju un pats par to norādīju," stāstījis Ķipurs.

Viņš nezinot, kādēļ kāds viņa kabinetā gribējis atstāt vairākus tūkstošus latu, turklāt atteicās izpaust arī to cilvēku vārdus, kas pirms KNAB izmeklētāju ieiešanas bijuši viņa darba kabinetā. Aizturēšana notikusi ap pulksten 13, "viss notika civilizēti", bet sīkāk stāstīt notikušo viņš nevēlējās.

Ķipurs negrasās nolikt deputāta mandātu, jo "neesmu vainīgs un nejūtos vainīgs, līdz ar to neredzu pamatu atkāpties".

"Man nav bijušas domstarpības ar uzņēmējiem," sacījis Ķipurs atbildēja uz jautājumu, vai līdz šim saņēmis brīdinājumus no uzņēmējiem, ka viņa rīcība varētu izsaukt nepatikšanas.

Kā ārsts viņš darbu turpinās, jo "šīs manas prasmes nav apšaubītas".

Pēc Ķipura aizturēšanas kukuļņemšanas lietā un viņam noteiktā ierobežojuma ieņemt valsts amatus par slimnīcas vadītāju pagaidām iecelta viņa vietniece Solveiga Ābola, vēsta "Zemgales Ziņas".

Ķipurs no pienākumiem atbrīvots – tā pēc trešdien notikušās SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" dalībnieku ārkārtas sapulces paziņoja Jelgavas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, kurš ir arī pašvaldības kapitāldaļu turētājs slimnīcā.

Rāviņš laikrakstam norādījis, ka līdz šim nav saņemta neviena norāde par iespējamām nelikumībām. "Līdz ar to, pimkārt, tas mums ir liels pārsteigums un, otrām kārtām, es domāju, ka izmeklēšanas laikā viss tiks noskaidrots," sacījis Rāviņš.

Viņš vērtē, ka iepriekš Jelgavas slimnīcā notikušajiem korupcijas skandāliem nav saistības ar šo gadījumu, jo "tie, kas to ir izdarījuši, ir saņēmuši sodu".

Rāviņš neredz šķēršļus, kādēļ Ķipurs nedrīkstētu turpināt deputāta darbu Jelgavas Domē līdz izmeklēšanas noslēgumam.

Jau vēstīts, ka KNAB pagājušajā piektdienā par kukuļošanu aizturējis SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes locekli Ķipuru un slimnīcas nodaļas vadītāju, kā arī divus komercuzņēmumu vadītājus. KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes loceklis, būdams valsts amatpersona, laikā no 2010.gada novembra līdz 2011.gada 13.maijam no divu komercuzņēmumu valžu priekšsēdētājiem pieņēma kukuļus ne mazāk kā 3700 latu apmērā saistībā ar slimnīcas iepirkto medicīnas aprīkojumu.

Savukārt slimnīcas nodaļas vadītājs, būdams pašvaldības iestādes darbinieks, kas nav valsts amatpersona, no komercuzņēmumu vadītājiem pieprasīja un pieņēma prettiesisku labumu 300 latu apmērā. Pēc portāla "zz.lv" neoficiālas informācijas, otrs aizturētais Jelgavas slimnīcas darbinieks, iespējams, ir Diagnostiskās radioloģijas nodaļas vadītājs Edmunds Kalniņš.

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija liecina, ka laikā no pērnā gada novembra līdz šā gada maijam Jelgavas slimnīca veikusi vairākus medicīnas iekārtu iepirkumus. Trijos iepirkumos par kopējo līguma summu 112 376 latu uzvarējusi SIA "Digiteks", 8800 latu vērtu līgumu ieguvusi SIA "Prolux", 7358 latus – SIA "B. Braun Medical SIA", 39 060 latu - SIA "Medeksperts", 6546 latu - SIA "Olympus Latvia", 53 000 latu - SIA "NMS Grupa", bet 8550 latu - SIA "Nord Technology".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!