Foto: DELFI
Lietuvas nacionalizētajā komercbankā "Snoras" ir atrasts mazāk aktīvu, nekā bija gaidāms, pirmdien paziņoja Lietuvas Bankas valdes loceklis Vaidevutis Geralavičs.

"Saskaņā ar mūsu datiem situācija bankā "Snoras" ir sliktāka, nekā bija gaidāms. Gan aktīvu izrādās nedaudz mazāk, gan - jāsaka tieši - mahināciju ir nedaudz vairāk," preses konferencē Viļņā sacīja Geralavičs.

Tā kā bankas stāvoklis ir sarežģītāks, nekā iepriekš tika uzskatīts, lēmums par tās pārstrukturēšanu ir atlikts līdz trešdienai, sacīja Geralavičs. Līdz tam laikam lēmumu šajā jautājumā pieņems centrālās bankas valde, bet ne vēlāk par ceturtdienu - arī valdība, viņš teica.

Geralavičs neatbildēja uz jautājumu, par kādu summu palielinājies agrāk nosauktais vērtspapīru iztrūkums viena miljarda litu (204 miljonu latu) apmērā. Viņš sacīja, ka to aprēķināt ir sarežģīti, jo jānovērtē gan ieķīlātais īpašums, gan vērtspapīri. Saskaņā ar viņa teikto varbūtība, kas šis īpašums tiks atrasts, tomēr ir maza un šī "varbūtība vēl vairāk samazinājusies".

Lietuvas valdība pagājušo trešdien nacionalizēja 100% "Snoras" akciju, kuru kontrolpakete piederēja Krievijas uzņēmējam Vladimiram Antonovam, kad Lietuvas centrālā banka saņēma informāciju no ārvalstīm, ka "Snoras" aktīvos trūkst vērtspapīru vairāk nekā miljarda litu (204 miljoni latu) vērtībā.

Pašlaik banku "Snoras" pārvalda pagaidu administrators Saimons Freklijs un viņa komanda, kurā ir 20 līdz 25 cilvēki.

Seims ceturtdien pieņēma likumu grozījumus, kas ļaus atdalīt daļu pārņemtās bankas īpašuma un nodot to jaunai valsts dibinātai bankai. Šie grozījumi ļaus valstij nepieciešamības gadījumā atdalīt bankas labos aktīvus no sliktajiem un nodot daļu aktīvu privāta kapitāla bankai vai valsts dibinātai pagaidu bankai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!