Foto: DELFI

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome sēdē ceturtdien lēmusi no piektdienas , 20.aprīļa, anulēt visas maksātnespējīgajai "Latvijas Krājbankai ("Krājbankai") daļēji piederošajai apdrošināšanas AS "LKB Life" izsniegtās licences apdrošināšanas veikšanai, portālu "Delfi" informēja FKTK pārstāve Agnese Līcīte.

Šāds lēmums pieņemts, jo kopš "LKB Life" licenču apturēšanas šā gada 1.martā nav izdevies atrisināt radušās problēmas, kas saistītas ar apdrošināšanas kompānijas pamatkapitāla daļas zaudēšanu Krājbankā, līdz ar to apdrošināšanas licenču darbība nevar tikt atjaunota.

Pēc licenču anulēšanas "LKB Life" nedrīkst slēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, palielināt apdrošināšanas summas un pagarināt apdrošināšanas līgumus.

""LKB Life" klientiem jāzina, ka arī pēc licenču anulēšanas līdz šim noslēgtie apdrošināšanas līgumi turpina savu darbību un AAS "LKB Life" nodrošinās saistību izpildi pret klientiem. AAS "LKB Life" rīcībā šobrīd ir pietiekoši daudz līdzekļu, lai segtu gan fizisku, gan juridisku personu prasījumus," piebilst Līcīte.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa Krājbanku pasludināja par maksātnespējīgu pērnā gada beigās pēc FKTK priekšlikuma, jo pēc Krājbankas mātes bankas Lietuvas "Snoras" bankrota bija atklājies, ka ar bijušo īpašnieku un vadības ziņu no bankas aizplūduši lieli līdzekļi. Par to ierosināts kriminālprocess, kurā aizdomās tur bijušo bankas vadību un arī tās lielāko akcionāru Vladimiru Antonovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!