Foto: Publicitātes attēli
Valdība otrdien nolēma SIA "Baltic Crystal" plānotajam ražošanas investīciju projektam piešķirt uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi.

Uzņēmums investīciju projektā "Leikosafīra monokristālu un to izstrādājumu ražošana" plāno ieguldīt 6,97 miljonus latu, tādējādi kapitālsabiedrībai pēc projekta īstenošanas būs tiesības piemērot UIN atlaidi 25% apmērā jeb 1,74 miljonus latu.

Ņemot vērā sabiedrības prognozēto kopējā apgrozījuma pieaugumu, darbinieku skaita palielinājumu un līdz ar to arī nomaksājamo nodokļu pieaugumu, papildus valsts budžetā iemaksātie nodokļi pārsniegs sākotnēji piemēroto atlaidi 1,74 miljonu latu apmērā 10-11 gadu laikā pēc investīciju projekta īstenošanas, norāda Ekonomikas ministrija.

"Lursoft" datu bāze liecina, ka Baltic Crystal" reģistrēts 2011.gada jūnijā, un tā apmaksātais pamatkapitāls ir 2 100 000 latu. Uzņēmums pieder Krievijas iedzīvotājiem – 50% kapitāldaļu ir Aleksandra Abeleva īpašumā un tikpat pieder Jevgenijam Boguslavskijam, kuri ir arī uzņēmuma valdē.

Kā ziņots, lai veicinātu ekonomikas ātrāku atveseļošanu, piesaistot Latvijai lielās investīcijas, 2011.gada 1.janvārī stājās spēkā grozījumi likumā par UIN, atjaunojot UIN atlaidi par atbalstāmajā investīciju projektā veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem.

Likums paredz piemērot atlaidi 25%, ja kopējā sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa ir līdz 35 miljoniem latu, vai 15% - ja kopējā sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa pārsniedz 35 miljonus latu.

Pērn rudenī valdība atbalstīja "Dobeles dzirnavnieka" pieteikumu UIN atlaides piemērošanai graudu pārstrādes uzņēmuma investīciju projektam.

Portāls "db.lv" iepriekš vēstīja, ka SIA "Baltic Crystal" Latvijā plāno sākt monokristālu - leikosafīru – ražošanu. Šis materiāls izmantojams gaismas diodēs, LED televizoros, skalpeļos, lēcās, automašīnu apgaismojumā, logos, iluminatoros, elektronikā un mikročipos, ražošanu.

Uzņēmuma attīstības direktors Aleksejs Zagumenovs "db.lv" iepriekš stāstīja, ka kopumā uzņēmuma attīstībā plānots ieguldīt 15 miljonus ASV dolāru (aptuveni astoņus miljonus latu), no kuriem kristālu audzēšanas iekārtu iegādē plānots ieguldīt vairāk nekā 11 miljonus ASV dolāru. Ražošana Rīgā varētu sākties šā gada beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!