Foto: F64
"Valmieras stikla šķiedra" provizoriskie pirmā pusgada dati liecina, ka uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 26,1 miljonu latu, kas ir par 5% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, liecina uzņēmuma paziņojums "NASDAQ OMX Riga".

2011.gadā uzņēmuma vēsturē tika sasniegts apgrozījuma rekords - 47,7 miljoni latu.

"Pusgada rezultāti un izvirzītie uzdevumi ļauj uz nākotni un biznesa mērķu sasniegšanu raudzīties ar pārliecību, un tagadējie rādītāji liecina, ka arī gada griezumā nodrošināsim stabilu pieauguma dinamiku. Patlaban tiek veikts būtisks darbs pie jaunās stikla šķiedras vienstadijas krāsns būvniecības un jaunu produkcijas pārdošanas līgumu slēgšanas, kas no uzņēmuma darbiniekiem prasa spēju mobilizēties un lielu tā saucamā neredzamā darba apjomu, kā rezultātā uzņēmumam tiks nodrošināta papildus stabilitāte un priekšrocības," uzsver "Valmieras stikla šķiedras" valdes priekšsēdētājs Andris Oskars Brutāns.

AS "Valmieras stikla šķiedra"no 2001.gada līdz 2012.gadam ieskaitot ieguldītas ievērojamas investīcijas 72,92 miljonu latu apmērā ražošanas procesu efektivitātes celšanā, tiek turpināts strādāt pie jauniem projektiem un idejām, lai apmierinātu uzņēmuma klientu vajadzības un vēlmes, norādīts paziņojumā biržai.

2012.gadā uzņēmuma attīstībā tiks ieguldīti 6,66 miljoni latu. Lielākās investīcijas saistītas ar projekta "Jaunas augsta SiO2 satura stikla šķiedras vienstadijas tehnoloģijas un produktu ieviešana AS "Valmieras stikla šķiedra"" īstenošanu, ko atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Projekts paredz jaunas stikla kausēšanas krāsns izbūvi, kurā pēc tam ražošanas procesā varētu iegūt augstas temperatūras izturības stikla šķiedru, pielietojot jaunākās un progresīvākās tehnoloģijas. Kopumā projekta īstenošanā tiks investēti 4,57 miljoni latu, no kuriem 976 000 latu būs LIAA līdzfinansējums un 3,6 miljoni latu būs "Valmieras stikla šķiedras" naudas līdzekļi.

Jau ziņots, ka AS "Valmieras stikla šķiedra" šā gada pirmajos trijos mēnešos nopelnījusi 707 700 latus, kas ir par 40% vairāk nekā 2011.gada attiecīgajā periodā un 3% virs plānotā budžeta, teikts kompānijas paziņojumā "NASDAQ OMX Riga" biržā.

Uzņēmums šā gada pirmajos trijos mēnešos sasniedzis neto apgrozījumu 11,9 miljonu latu apmērā, kas ir par 9% vairāk nekā 2011.gada 1.pirmajā ceturksnī.

2012.gada pārdošanas vidējā cena trijos mēnešos attiecībā pret 2011.gada pirmo ceturksni pieaugusi par aptuveni 3,97% saistībā ar augstākas pievienotās vērtības produktu izmantošanu.

Pārdošanas apjomi ģeogrāfiskajos tirgos 2012.gada pirmajā ceturksnī attiecībā pret 2011.gada pirmo ceturksni pieauguši - ASV un Kanādā pieaugums par 25%, Krievijā un Ukrainā par 79,9%, bet pārējās valstīs, tostarp Indijā, Horvātijā un Šveicē, - par 72,5%. Eiropas Savienībā pārdošanas apjomi ir stabili. Ievērojami attīstās un paplašinās sabiedrības klientu loks, īpaši ASV un Austrumu eksporta tirgū.

Apjomu pieaugums fiksēts gandrīz visos produktu segmentos, jo īpaši stikla šķiedras sietam, filčiem un augsta "SiO2" satura izstrādājumiem, kuri 2012.gada pirmā ceturkšņa mēnešos pārdoti kopumā par 52,9%, 42,01% un 35,6% vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn.

Ņemot vērā "Valmieras stikla šķiedras" darbības rezultātus šā gada pirmajā ceturksnī un tirgus situāciju, kas vērtējama kā stabila, uzņēmuma vadība saglabā iepriekš izteiktās prognozes - 2012.gadā neto apgrozījums varētu sasniegt 53,5 miljonus latu, bet uzņēmuma tīrā peļņa varētu sasniegt 2,65 miljonus latu.

"Valmieras stikla šķiedra" dibināta 1996.gada 7.decembrī. Akciju sabiedrības dibināšanas brīdī 49% akciju piederēja Vācijas firmai "Glasseiden Oschatz GmbH", 20% - darbiniekiem, bet vēl 22,95% - dažādām juridiskām un fiziskām personām, kuras akcijas iegādājās publiskā piedāvājumā.

Līdz 1996.gada 7.decembrim darbojās valsts "Valmieras stikla šķiedras rūpnīca", kura dibināta 1963.gada jūlijā.

Patlaban uzņēmuma akcijas pieder "Vitrulan International GmbH" - 36,20%, "P-D Glasseiden Oschatz GmbH" - 26%, "P-D Management Industries-Tehnologies GmbH" - 23,93%.

"Valmieras stikla šķiedras" akcijas tiek kotētas "NASDAQ OMX Riga" Otrajā sarakstā kopš 1997.gada 24.februāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!