Foto: AFP/Scanpix

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" ir papildinājusi sastāvu ar amerikāņu saspēles vadītāju Ērlu Roulandu, kurš pērn spēlēja Spānijas komandā Malagas "Unicaja", portālu "Delfi" informēja klubs.

29 gadus vecais Roulands iepriekš spēlējis Itālijas komandā "Vanoli-Br. CR", Vācijas vienībās "Telekom Baskets" un "Artland Dragons", kā arī Latvijas klubā Rīgas "Barons".

Roulands tiek raksturots kā inteliģents basketbolists, labs aizsardzības spēlētājs, kurš labi cīnās arī par atlēkušajām bumbām.

Aizvadītajā sezonā "Unicaja" komandas sastāvā saspēles vadītājs aizvadīja 14 spēles ULEB Eirolīgā, vidēji gūstot 7,4 punktus mačā, savukārt Spānijas augstākajā līgā viņš nospēlēja 29 spēles un vidēji guva 5,3 punktus.

"Esmu priecīgs, ka mums pievienojas spēlētājs ar Eirolīgas pieredzi, kurš nav svešs arī Latvijas skatītājiem – pērn viņa spēli varējām vērot, sekojot līdzi Kristapa Valtera gaitām, jo abi bija komandas biedri "Unicaja" komandā. Tas, ka tāda līmeņa spēlētājs ir izvēlējies "VEF Rīga" klubu, mums ir augsts novērtējums," teica "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups. "Nokomplektēt saspēles vadītāja pozīciju šovasar bija viena no kluba komandas veidošanas prioritātēm, esam gandarīti, ka tas ir laicīgi izdevies. Līdz ar to viens svarīgs posms ir noslēdzies, taču, protams, komandas komplektācija joprojām turpinās."

Kluba galvenais treneris Ramūns Butauts "VEF Rīga" jaunās sezonas pirmos treniņus ir paredzējis sākt 10. augustā.

Kā jau ziņojām, "VEF Rīga" parakstījusi līgumus ar amerikāņu saspēles vadītāju Lūku Louksu ,uzbrucēju Viljamu Danielsu, kā arī aizsargu Artūru Strēlnieku. Tāpat pagarināts līgums ar Dairi Bertānu. Arī nākamajā sezona Latvijas čempionvienība galveno uzsvaru liks uz kluba starptautiskās konkurētspējas stiprināšanu.

Tāpat komanda apstiprinājusi dalību otrā prestižākajā un spēcīgākajā Eiropas klubu basketbola turnīrā ULEB Eiropas kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!