Foto: F64
Latvijas virslīgas futbola čempionāta 31.kārtas centrālajā spēlē svētdien kopvērtējuma līderi Daugavpils "Daugava" izbraukumā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Skonto" komandu.

Kaut abām komandām bija vairākas labas iespējas gūt vārtus, mačs noslēdzās bez precīziem sitieniem.

Jāizceļ, ka "Skonto" futbolisti vārtus nav guvuši jau 353 minūtes. Savukārt Daugavpils klubs pēc šīs spēles spēra vēl vienu soli pretī šīs sezonas virslīgas čempionāta zelta medaļām.

Citā spēlē "Metta"/LU komanda izbraukumā izrāva svarīgu neizšķirtu 1:1 (0:0) pret "Jelgavas" futbolistiem, nopelnot vērtīgu punktu cīņā par vietas saglabāšanu spēcīgāko komandu vidū arī nākamajā sezonā.

Mača rezultātu 70.minūtē atklāja mājinieki, kad precīzi sita Oļegs Malašenoks, bet neizšķirtu burtiski spēles pēdējās sekundēs izrāva Māris Savinovs.

Pārliecinošu uzvaru svinēja pagājušās sezonas čempionvienība "Ventspils", kas savā laukumā ar 4:0 (2:0) pieveica "Gulbenes" komandu. Divas reizes precīzi sita Daniils Turkovs, bet pa vieniem vārtiem guva Igors Tarasovs un Federiko Martiness.

Savukārt Rīgas "Daugava" izbraukumā ar 3:2 (2:0) pārspēja "Jūrmalas" futbolistus. Kaut laukuma saimniekiem izdevās atspēlēt divu vārtu deficītu, "Jūrmalas" komandai uzvaru tā arī neizdevās izraut.

Šajā mačā uzvarētājiem vārtus guva Oļehs Solovičs, Vitālijs Ziļs un Gļebs Kļuškins, bet "Jūrmalas" rindās izcēlās Mihails Mišins un Aleksandrs Solovjovs.

Pirmais šīs kārtas mačs notika sestdien, kurā "Liepājas metalurgs" izbraukumā ar 3:0 (1:0) uzvarēja JPFS/FK "Spartaks" komandu.

Kopvērtējumā pēc 31 kārtas pirmajā vietā joprojām atrodas Daugavpils "Daugava", kas tikusi pie 67 punktiem, bet pa 61 punktam iekrājušas "Liepājas metalurgs", "Skonto" un "Ventspils". Tiesa, abi Kurzemes klubi aizvadījuši 30 spēles.

Piektajā vietā ar 40 punktiem ir JPFS/FK "Spartaks", "Jūrmalas" kontā 33 punkti, bet septītā ar 28 punktiem ir "Jelgava". Par trim punktiem mazāk ir Rīgas "Daugavai" un "Metta"/LU, bet "Gulbene" iekrājusi 23 punktus un atrodas pēdējā, desmitajā, pozīcijā.

Kā ziņots, šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru. Vājākajai komandai pēc sezonas virslīgas čempionāts būs jāatstāj.

Sākot ar šīs sezonas turnīra pēdējo, ceturto, apli, virslīga sadarbībā ar Krievijas futbola statistikas kompāniju "InStat" piedāvā plašu spēļu video un statistisko analīzi, kura pieejama ikvienam līdzjutējam speciāli tam paredzētā vietnē virslīgas mājaslapā internetā "Futbolavirsliga.lv".

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!