Foto: DELFI
Sestdienas vakarā līdz aptuveni plkst.19.30 vētras dēļ bez elektrības palikušo mājsaimniecību skaitu ir izdevies samazināt līdz 4000 lietotāju, kas pamatā atrodas Latgalē, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere.

AS ”Sadales tīkla" Austrumu reģiona ekspluatācijas daļas vadītājs Edgars Soldāns sacījis, ka sestdienas vakarā Latgalē plānots novērst bojājumus maģistrālajās vidējā sprieguma līnijās. Savedot darba kārtībā maģistrālās elektrolīnijas, kas pamatā nodrošina elektroapgādi, spēki tiks koncentrēti zemsprieguma un atsevišķu transformatora punktu bojājumu novēršanai.

Reģionālais pārstāvis norādījis, ka galvenais iemesls elektroapgādes traucējumiem ir vēja gāztie koki, kas sagāzušies arī ārpus aizsargjoslām. Par spīti intensīvai trašu tīrīšanai šogad, spēcīgais vējš ir izgāzis ar saknēm ļoti lielus kokus, kas aug aiz noteiktajām aizsargjoslām. Vietām konstatēti gadījumi, kad, lūztot vienam lielam kokam, ir salauzti balsti septiņiem līnijas posmiem.

Apkopojot informāciju par bojājumiem, uzņēmums secina, ka izteikti postījumi ir mitrās vietās, kur kokiem nav spēcīga sakņu sistēmas atbalsta.

"Sadales tīkls" brigādes turpina darbu elektroapgādes atjaunošanai.

Jau vēstīts, ka stiprākās brāzmas šonakt reģistrētas Daugavpilī, kur vēja ātrums no plkst.3 līdz 6 sasniedzis 24 metrus sekundē. Latgales pusē reģistrēti ap 700 elektroenerģijas avārijas atslēgumi, atstājot bez elektrības aptuveni 10 000 mājsaimniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!