Foto: Reuters/Scanpix
Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) vēl nav atņēmusi dopinga skandālā apsūdzētajam ASV riteņbraucējam Lensam Ārmstrongam 2000.gada Sidnejas Olimpiskajās spēlēs izcīnīto bronzas medaļu, vēsta aģentūra ”Reuters”.

Atgādinām, ka Ārmstrongs tiek apsūdzēts dopinga lietošanā, par ko anulēti visi viņa sasniegtie rezultāti no 1998.gada 1.augusta. Līdz ar to viņam tika atņemtas visas septiņas uzvaras prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" kopvērtējumā.

Tikmēr SOK nesteidzas Ārmstrongam atņemt Sidnejas Olimpiādē izcīnīto bronzas medaļu, vispirms rūpīgi izpētot visus dopinga lietas materiālus.

"SOK ir saņēmusi ziņojumu no ASV antidopinga aģentūras (USADA) un patlaban pārskata visus lietas materiālus," informēja SOK. "Ir pāragri teikt, ka SOK jau pieņēmusi lēmumu veikt kādas sankcijas pret riteņbraucēju."

"Mums jāatrod kaut kādi pierādījumi, lai mēs varētu ierosināt disciplināro procedūru," turpināja SOK pārstāvis.

Ārmstrongs Sidnejas Olimpiskajās spēlēs bronzas medaļu izcīnīja braucienā ar atsevišķu startu. Ārmstrongs "Tour de France" uzvarēja laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam. Tāpat viņš 1993.gadā kļuva par pasaules čempionu grupas braucienā.

Ārmstrongs otro reizi savu karjeru noslēdza pagājušā gada februārī. Sākotnēji viņš no sporta aizgāja 2005.gadā, bet trīs gadus vēlāk negaidīti atgriezās, tomēr astoto reizi triumfēt "Tour de France" velobraucienā tā arī nespēja.

Jau vēstīts, ka neilgi pirms Ārmstronga otrās karjeras beigām sporta žurnāls "Sports Illustrated" nāca klajā ar informāciju, ka pagājušā gadsimta izskaņā Ārmstrongs lietojis analīzēs grūti identificējamu preparātu, kas uzlabo ķermeņa asinsriti, - "HemAssist".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!