Foto: F64

Lai atrastu jaunu starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāju, netiks izsludināts konkurss – satiksmes ministrs Aivis Ronis jauno lidostas vadītāju ir iecerējis izraudzīties pats.

"Šajā gadījumā es īsti neticu konkursam. Mums arī nav tik daudz laika. Lidostai ir ļoti steidzami risināmi jautājumi gan saistībā ar iepirkumu, gan sadarbībai ar "airBaltic", gan par jaunu pasažieru piesaisti,"  intervijā sacīja Ronis. "Es pazīstu daudzus spējīgus un profesionālus cilvēkus. Acīmredzot es pats arī to izraudzīšos, tikšos ar viņu un pieņemšu lēmumu."

Pēc viņa teiktā, lidostas vadītāja amata kandidāti būs vietējie eksperti ar starptautiskās sadarbības pieredzi.

Pašreizējam lidostas vadītājam Arnim Luhsem ministrs ir izteicis neuzticību. Par Luhses atbrīvošanu no amata 19.oktobrī lems lidostas akcionāru sapulce. "Iemesls ir tas, ka es biju prasījis daudz labāku lidostas sadarbību ar nacionālo aviokompāniju "airBaltic". Šajā jomā es progresu neredzēju. Tāpat es vairākkārt aicināju lidostas vadību strādāt pie jaunu avioreisu piesaistes un pasažieru skaita palielināšanas. Mēs labi zinām, ka pasažieru skaits samazinājās "airBaltic" grūtību dēļ. Tomēr lidostas vadībai vajadzēja strādāt pie tā, lai palielinātu citu aviokompāniju pasažieru skaitu. Tāpat, ņemot vērā to informāciju, kas ir manā rīcībā, es redzu nopietnas bažas, ka varētu kavēties lidostas infrastruktūras attīstības projekts," paskaidroja Ronis.

Datubāzes "Lursoft" informācija liecina, ka Luhse lidostas valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pildīja kopš 2010.gada decembra vidus.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Tās vienīgā īpašniece ir valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!