Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas sieviešu hokeja valstsvienība piektdien Valmierā notiekošā Soču olimpisko spēļu pirmskvalifikācijas turnīra spēlē piedzīvoja savu otro zaudējumu, tādējādi nekvalificējoties nākamajai kārtai.

Otrās kārtas mačā Latvija ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) piekāpās Itālijas hokejistēm.

Spēle aizritēja līdzvērtīgā cīņā, tomēr savas iespējas labāk izmantot prata Itālijas valstsvienība.

Savukārt vēl vienā otrās kārtas cīņā Dānijas valstsvienība ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Austriju.

Kā ziņots, pirmās kārtas cīņās Latvija ar 1:4 piekāpās Dānijai, bet Austrija ar 7:0 sagrāva Itāliju.

Pēc divām kārtām seši punkti ir Dānijas izlases kontā, Itālija un Austrija iekrājušas pa trim punktiem, bet Latvijas vienība pie punktiem nav tikusi.

Trešās kārtas cīņā latvietes svētdien sacentīsies ar Austriju, tomēr pat uzvara šajā spēlē mājiniecēm nepalīdzēs cīnīties par vietu nākamajā kārtā.

Paralēli turnīram Valmierā vēl četras komandas sacenšas identiskā turnīrā Ķīnā. Izšķirošajai kvalifikācijas kārtai kvalificēsies tikai šo turnīru uzvarētāji.

Šī gada pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā Latvijas hokejistes sacentās ar Austriju, kurai kapitulēja ar rezultātu 0:6. Savukārt Itālija un Dānija spēkojās grupu zemāk.

Izšķirošā kvalifikācijas kārta norisināsies divos turnīros Slovākijā un Vācijā 7.-10.februārī. Tai automātiski kvalificējušās Slovākijas, Norvēģijas, Japānas, Vācijas, Kazahstānas un Čehijas valstsvienības.

Savukārt Soču olimpiskajām spēlēm automātiski kvalificējušās Kanādas, ASV, Somijas, Šveices, Zviedrijas un Krievijas izlases, bet divas atlikušās tiks noteiktas kvalifikācijas sacensībās.

Kā ziņots, Latvijas izlases galvenais treneris Andrejs Zaķis dalībai turnīrā Valmierā sastāvā iekļāvis 20 hokejistes, no kurām 13 pārstāv Latvijas izlases bāzes komandu "Laima" - divas vārtsardzes, sešas aizsardzes un 12 uzbrucējas.

Kā zināms, Latvijas vīriešu izlase no 7. līdz 10.februārim "Arēnā Rīga" par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un vienu no pirmskvalifikācijas turnīra veiksminiekiem.

Latvijas sieviešu hokeja valstsvienības sastāvs dalībai olimpiskajā pirmskvalifikācijas turnīrā:

vārtsardzes - Evija Tētiņa ("Laima"), Ilze Krontāle ("Zemgale");

aizsardzes: Žanete Vasiļevska ("Sāga"), Laura Aldiņa ("Linkopings", Zviedrija), Sarma Pone, Aija Apse, Olita Liepiņa, Ilze Kronberga (visas - "Laima");

uzbrucējas: Iveta Koka ("Leksands", Zviedrija), Baiba Dzene ("Sāga"), Ilze Bičevska ("Herning", Dānija), Ieva Pētersone ("Pantera", Baltkrievija), Laila Dekmeijere-Trigubova, Inese Geca-Miljone, Baiba Kurme, Ivita Krūmiņa, Lelde Hartmane, Sindija Agare, Anna Katrīna Lagzdiņa, Māra Trēziņa (visas - "Laima").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!