Foto: Publicitātes foto
"MotorSport Vision" (MSV), kas bija Formula 2 organizatori, un FIA ir nolēmuši pārtraukt čempionāta rīkošanu no 2013.gada sezonas.

Nākamajā sezonā būtu bijis piektais un pēdējais līgumsaistību gads starp MSV un FIA, tomēr "MotorSport Vision" izpilddirektors Džonatans Palmers atzina, ka sākotnēji nospraustie mērķi nav sasniegti.

"Neskatoties uz to, ka Formula 2 čempionāts tapa 2009.gadā – ekonomiskās recesijas laikā, sērijas ir labi sevi parādījušas un šo četru gadu laikā tajās piedalījās ļoti konkurētspējīgi piloti," stāsta bijušais F1 pilots Palmers. "Kā jau FIA bija nospraudusi par mērķi, mēs vienmēr centāmies nodrošināt labu kvalitāti par pieejamu cenu. Tomēr ar laiku aizvien spilgtāk kļuva skaidrs, ka čempionāta koncepcija bez komandām, kas ļāva noturēt izmaksas zemā līmenī, ar laiku nespēja vairs uzrunāt potenciāli konkurētspējīgus pilotus. Mums ar FIA ir kopīgs skatījums, ka jebkādas formas F2 čempionāts nākotnē noteikti operēs pēc klasisās komandu sistēmas."

Jāpiebilst, ka līdz ar Formula 2 nākmās sezonas čempionāta atcelšanu arī latviešu formulu braucējs Haralds Šlēgelmilhs zaudē vienu no reālākajām iespējām atgriezties formulu sacīkstēs augstā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!