Pirmajā F2 sacīkstē slapjā Moncas trasē Haralds Šlēgelmilhs izcīnīja augsto piekto vietu, bet par uzvarētāju kļuva Mateo Tučers.


Uz starta Haralds atradās devītajā pozīcijā, tomēr latvietim izdevās ļoti veiksmīgs starts, pēc kura viņš pacēlās uz sesto pozīciju. Pirmajos apļos Šlēgelmilham nācās cīnīties ar pieredzējušo Dino Zamparelli, tomēr Haralds noturēja savu sesto vietu.

Tostarp visa uzmanība tika pievērsta pirmajām piecām pozīcijām, kur atradās arī čempionāta līderi: Lučiano Bačeta un Mateo Tušers. Sekotāji, sākot ar Haraldu Šlēgelmilhu pamazām atpalika no līderiem un drīz vien TV ekrānos vairs nebija redzami.

Pēc pussacīkstes Haralds joprojām pārliecinoši noturēja savu sesto vietu un no līdera Mateo Tušera tobrīd atpalika par aptuveni 16 sekundēm. Savukārt sekotājs Dino Zamparelli bija atpalicis par 4 sekundēm. Astoņus apļus pirms finiša kļūdu pieļāva rumānis Mihais Marinesku, kurš atkrita uz piekto vietu un ļāva strauji pietuvoties Haraldam. Pēc pāris apļis Marinesku, cenšoties atgūt zaudēto, kļūdījās vēlreiz un Šlēgelmilham bija iespēja pakāpties uz piekto pozīciju savā debijas sacīkstē Formula 2 čempionātā.

Pēdējos apļos Haraldam vēl nācās nopietni pacīnīties ar Marinesku par piekto vietu, tomēr latvietis to ļoti veiksmīgi paveica, nopelnot 10 punktus.

Ar Mateo Tušera uzvaru un Lučiano Bačetas ceturto vietu cīņa par čempiona titulu atlikas uz rītdienas (svētdienas) sacīksti.

F2 1.sacīkstes rezultāti Moncā

1. Mathéo Tuscher
2. Christopher Zanella
3. Kevin Mirocha
4. Luciano Bacheta
5. Harald Schlegelmilch
6. Mihai Marinescu
7. Dino Zamparelli
8. Markus Pommer
9. Alex Fontana
10. Axcil Jefferies
11. Daniel McKenzie
12. David Zhu
13. Plamen Kralev
14. Max Snegirev
15. Hector Hurst

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!