Foto: AFP/Scanpix
Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) piektdien nākusi klajā ar diskvalifikāciju šīs sezonas Čempionu līgas astotdaļfinālā iekļuvušajam Spānijas klubam "Malaga".

Klubam ticis liegts piedalīties kādā no Eiropas klubu turnīriem uz vienu sezonu nākamo četru gadu laikā. Tas nozīmē, ka gadījumā, ja nākamo četru sezonu laikā "Malaga" kvalificēsies UEFA Čempionu līgai vai Eiropas līgai, klubs tajā nevarēs startēt.

Šāds sods klubam piemērots pēc tam, kad tas ilgstoši nav spējis ieviest kārtību tā finansiālajā situācijā un budžeta rādītājos.

Klubam dots laiks līdz nākamā gada 31.martam, lai pierādītu, ka tam nav neizpildītu saistību pret citiem klubiem, tā darbiniekiem un nodokļu institūcijām. Ja līdz šim laikam komanda nesniegs nepieciešamās garantijas, vienība saņems liegumu piedalīties UEFA turnīros vēl uz vienu sezonu.

Pēdējos gados UEFA aktīvi iestājas par Eiropas klubu finansiālo neatkarību, cenšoties apkarot augstos parādu rādītājus kontinenta vadošajās līgās.

"Malaga" šosezon piedzīvojusi debiju UEFA Čempionu līgas turnīrā, kurā jau spējusi tikt līdz astotdaļfinālam. Tajā komanda tiksies ar "Porto" vienību no Portugāles.

Sankcijas piemērotas arī vairākiem citiem Eiropas klubiem. Horvātijas komanda Splitas "Hajduk", kas šosezon UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā tikās ar Latvijas klubu "Skonto", tiks atstādināta no dalības UEFA turnīrā, kuram tā kvalificēsies nākamos trīs gados, ja līdz 31.martam nesniegs garantijas par savu finansiālo situāciju.

Identisks sods piemērots arī citam Horvātijas klubam "Osijek", Rumānijas vienībām "Rapid" un "Dinamo" no Bukarestes un Belgradas "Partizan" no Serbijas.

Visām šīm komandām piešķirti arī naudas sodi. Tikai ar naudas sodiem par pārkāpumiem finanšu kontroles jomā sodīta Serbijas komanda "Vojvodina" un Ukrainas klubs Kijevas "Arsenal".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!