Foto: AP/Scanpix

Sarunas par Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta pārtraukšanu ceturtdien kārtējo reizi nonāca strupceļā, līgas vadībai un Spēlētāju asociācijai (NHLPA) nespējot rast kopsaucēju vairākos jautājumos, vēsta ASV mediji.

Ceturtdien sarunās nepiedalījās ne NHL komisārs Gerijs Betmens, ne NHLPA direktors Donalds Fērs. Lai arī nedēļas sākumā izskatījās, ka abas puses varētu beidzot rast risinājumu un pārtraukt lokautu, tomēr pēdējā tikšanās reizē galvenais temats neesot bijis jaunais kolektīvais darba līgums.

Spēlētāji vēlreiz rosināja NHLPA atlaišanu, lai arī dienu iepriekš izskanēja informācija, ka arodbiedrība netiks atlaista. Jau ziņots, ka NHLPA atlaišanas gadījumā esošais līgas lokauts var tikt atzīts par pretlikumīgu un spēlētāji tiesā varēs iesniegt prasības pret līgu.

NHL lokauts jau ilgst 110 dienas. NHL komisārs izteicies, ka abām pusēm ir jāvienojas līdz 11.janvārim, jo tad vēl būs iespēja aizvadīt saīsinātu sezonu. Pagaidām šis scenārijs šķiet neiespējams.

Jau vēstīts, ka lokauta dēļ atceltas jau 625 spēles jeb 50,8% sezonas, kā arī "Winter Classic" spēle un Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogale.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!