Foto: AP/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs sestdien Vācijā, Kēnigzē trasē, izcīnīja kārtējo uzvaru Pasaules kausa posmā, nostiprinoties kopvērtējuma vadībā.

Otrs Latvijas skeletonists Tomass Dukurs divu braucienu summā ieņēma piekto vietu, taču kopvērtējumā viņš joprojām ir otrais.

Martins Dukurs sev neērtajā Kēnigzē trasē pirmajā braucienā lielas kļūdas nepieļāva un finišēja ar rezultātu 50,93 sekundes. Otro pirmajā braucienā ieņēma mājinieks vācietis Franks Rommels, kurš Martinam Dukuram zaudēja 0,42 sekundes. Savukārt trešo vietu pirmajā braucienā dalīja vēl viens Vācijas skeletonists Aleksandrs Krekels un krievs Aleksandrs Tretjakovs, kuri no Martina Dukura atpalika par 0,51 sekundi.

Tomass Dukurs pirmajā braucienā startēja pirmais, kas piesnigušajā trasē šoreiz nebija labi. Viņš pirmajā mēģinājumā braucienā nepieļāva acīmredzamas kļūdas, ļoti tīri veicot visu trasi, tomēr tas deva tikai dalītu piekto vietu. Viņš savam brālim pirmajā braucienā zaudēja 0,74 sekundes. Tomass Dukurs piekto vietu pirmajā braucienā dalīja ar kanādieti Džonu Montgomeriju.

Otrajā braucienā Martins Dukurs atkal ļoti labi startēja, ieguva ievērojamu pārsvaru trases augšdaļā, taču tad nedaudz kļūdījās, tomēr savu pārsvaru saglabāja un svinēja kārtējo uzvaru posmos. Otro vietu posmā nosargāja Rommels, kurš Martinam Dukuram zaudēja 0,47 sekundes. Savukārt trešo vietu ieguva Tretjakovs, kurš gan trases vidū gandrīz piedzīvoja kritienu. Tas viņam gan netraucēja trases augšdaļā iegūto ātrumu nosargāt un finišā viņš Mrtinam Dukuram summā zaudēja 0,70 sekundes.

Tomass Dukurs diezgan labi veica savu otro mēģinājumu, tomēr iespraukties cīņā par labāko trijnieku viņam neizdevās. Summā savam brālim Tomass Dukurs zaudēja 1,07 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā Martinam Dukuram ir 1560 punkti, Tomasam Dukuram – 1362 punkti, bet trešais ar 1308 punktiem ir Krekels, kurš summā Kēnigzē trasē palika ceturtais.

Šis bija pirmās no trīs sacensībām, kurās sportisti arī cīnās par FIBT un tās sponsoru dibināto "Triple Trophy" balvu – 100 00 eiro. Sezonas laikā tie bobslejisti un skeletonisti, kuri būs uzvarējuši visos trīs posmos - Kēnigzē, Īglsas un Soču trasēs – saņems 100 000 eiro lielu naudas balvu. Tik liela naudas prēmija ir paredzēta katrā no no piecām disciplīnām – vīriešu skeletons, sieviešu skeletons, vīriešu bobsleja divnieki, vīriešu bobsleja četrinieki un sieviešu bobslejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!