Foto: Māris Lapiņš
Ikviens, kas pagaršojis šo desertu, priekā gavilēs, jo nepārspējamā garšu kombinācija, ko sniedz kraukšķīgā auzu maizcepuma pamatne, citrusīgais krēms un gaisīgi saldais olbaltums, gluži vai liek pacelties desmit centimetrus virs zemes.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 olu dzeltenumi200 gcukurs3 nelieli citroni200 gsviests4 olu baltumi200 gcukurs80 mlūdens Selga Nature auzu maizcepumi

Sagatavošana

1

Šis deserts ir kā radīts tam, lai patīkami pārsteigtu pēkšņos viesus vai arī palutinātu savu ģimeni ar kādu ātri pagatavojamu desertu, tieši tāpēc ''Selga Nature'' maizcepumu kārbiņa lieti noderēs arī šādās reizēs, kad nepavisam negribas ķerties pie mīklas gatavošanas.

2

Olu dzeltenumus, cukuru, citronu sulu, sarīvētu miziņu un sviestu liec karstumizturīgā bļodā un ūdens peldē, un, nepārtraukti maisot, karsē visas sastāvdaļas.

3

Kad krēms ieguvis pietiekami biezu konsistenci, noņem bļodu no karstajiem ūdens tvaikiem un ļauj tam atdzist. Šo krēmu var iepildīt burciņā un uzglabāt ledusskapī vairākas nedēļas. Krēmu ieteicams gatavot dienu iepriekš, lai tas paspēj atdzist un iegūt pietiekami biezu konsistenci, bet, ja tas tiek gatavots tanī pat dienā, to var smērēt uz maizcepuma pilnībā atdzisušu.

4

Mazā katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru un karsē līdz sīrups vārās ar lieliem burbuļiem un ar karoti pacilājot, sīrups līst vienmērīgā strūklā. Atsevišķā bļodā puto olu baltumus, līdz iegūtas baltas putas. Tad pamazām, mazā strūklā lej klāt karsto cukura sīrupu un turpini putot 3-5 minūtes.

5

Uz auzu maizcepumiem uzsmērē kārtu ar citronu krēmu.

6

Iepildi olbaltuma masu konditorejas maisiņā ar apaļu uzgali un izspied masu uz katra cepuma vēlamā formā. Šādas kūciņas var veidot vienā stāvā, bet var veidot arī divstāvīgas vai trīsstāvīgas kūciņas, katrā kārtā liekot citronu krēmu un olbaltumu. Dekorē ar citrona krēmu un svaigām piparmētru lapiņām.

7

Ja vēlies, olbaltumu var apdedzināt ar speciālu degli vai arī pāris minūtes pacept kūciņas cepeškrāsnī grila režīmā. Taču gatavojot olbaltuma masu ar cukura sīrupu, olbaltums ir piemērots ēšanai arī neceptā veidā.

Par ''Selga NATURE'' maizcepumiem

Maizcepumi ir iecienīts skandināvu pārtikas produkts, kas ikdienā tiek lietoti kā alternatīva maizei, tāpēc arī latviešiem, maizes cienītājiem, vērts aizņemties šo gardo paradumu un papildināt ēdienkarti ar trīs dažādu garšu ''Selga NATURE'' maizcepumiem. Selga piedāvā maizcepumus katrai gaumei, gan tiem, kas iecienījuši rudzu maizi, gan tiem, kam labpatīk auzu pārslas, taču šo gardo klāstu papildinājis jauns maizcepumu veids ar dažādām sēkliņām un jūras sāli, tādējādi paplašinot iespējas produkta izmantošanā un arī garšu dažādošanā.

Jebkurš ''Selga Nature'' maizcepumu veids lieliski iederēsies uz bērnu jubileju, draugu ballīšu vai ģimenes viesību galda. Neizmērojami daudz un dažādas iespējas maizcepumu izmantošanai ir arī ikdienā brokastīs, launagā, piknikā vai aizņemtākajās dienās, kad nepieciešams atjaunot enerģiju vai vienkārši palutināt sevi ar ko sātīgu un gardu. Sāļu uzkodu gatavošanā izmanto rudzu maizcepumus vai jaunos maizcepumus ar jūras sāli un sēkliņām, taču dažādu saldo ēdienu meistarošanā noderēs auzu maizcepumi, kas ir itin gardi pat bez piedevām.

''Selga Nature'' maizcepumi fasēti īpaši ērtā un praktiskā iepakojumā, kas pēc atvēršanas saglabā produktu tikpat svaigu, neļaujot tiem salūzt vai sadrupt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!