Foto: AFP/Scanpix
Francijas galēji labējās Nacionālās frontes līderes un Francijas prezidenta kandidātes Marinas Lepēnas tikšanās ar Libānas galveno muftiju atcelta, jo politiķe atteikusies tikšanās laikā apklāt galvu ar lakatu, kā to pieprasa islāms, ziņo aģentūra "Reuters".

Lepēna Libānā atrodas divu dienu vizītē, kuras laikā plāno stiprināt savu pozīciju potenciālo libāniešu izcelsmes vēlētāju vidū. Bijušās Francijas kolonijas iedzīvotāji lielā skaitā pārcēlās uz Franciju 15 gadus ilgušā pilsoņu kara laikā pagājušā gadsimta nogalē un kļuva par šīs Eiropas valsts pilsoņiem.

Vizītes laikā Lepēna tikās ar Libānas prezidentu Mihelu Aounu un premjerministru Saādu al-Hariri, bet otrajā dienā viņai bija paredzēta vizīte pie valsts galvenā garīdznieka, šeiha Abdullas Latifa Deriana, taču tā nenotika, jo Lepēna atteicās apsegt galvu ar lakatu.

"Varat nodot manus cieņas apliecinājumus muftijam, taču es neapsegšu sevi," paziņoja Lepēna.

Garīdznieka pārstāvis aģentūrai "Reuters" atklāja, ka Lepēnas palīgi pirms tikšanās tika informēti par šo prasību, tāpēc politiķes atteikums esot "pārsteigums".

Lepēnas lēmums tiek skaidrots ar Francijas likumdošanu, kas aizliedz izmantot musulmaņu galvassegas sabiedrisko pakalpojumu vietās un skolās, jo Francijā baznīca ir šķirta no valsts. Lepēna savukārt šo aizliegumu, kas lielākoties ietekmē musulmaņus, vēlas ieviest visās publiskās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!