Foto: DELFI Aculiecinieks

Pērkona negaiss, kas 12. augustā ar spēcīgām lietusgāzēm un vēja brāzmām šķērso Latvijas teritoriju, vislielākos elektrotīkla bojājumus izraisījis Latvijas centrālajā daļā, portālu "Delfi" informē AS "Sadales tīkls".

Elektrotīkla bojājumi pārsvarā ir lokāla rakstura, tos izraisīja zibens ar spēcīgām vēja brāzmām, iesperot elektroiekārtās un elektrolīniju balstos, kā arī vietām gaisvadu elektrolīnijās ir iegāzti koki, kuri ir pārrāvuši elektrolīniju vadus.

Sestdien plkst. 19.30 elektroapgādes traucējumi ir vairākiem tūkstošiem AS "Sadales tīkls" klientu Saulkrastu novadā, Limbažu novadā, Bauskas novadā, Sējas novadā, Ādažu novadā, Brocēnu novadā un Ozolnieku novadā.

Lai pēc iespējas ātrāk lokalizētu un novērstu negaisa radītos postījumus, AS „Sadales tīkls" veic bojāto posmu lokalizēšanu un pārslēgumus elektrotīklā. Šovakar situācija elektroapgādē būs mainīga, jo, lai novērstu reģistrētos elektrotīkla bojājumus, brigādēm nākas atslēgt papildus elektrolīniju posmus. Tiklīdz kāds no vidējā sprieguma elektrotīkla bojājumiem tiks novērsts, elektroapgāde tiks atjaunota plašākam klientu lokam.

„Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus ievērot elektrodrošības noteikumus - būt uzmanīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā un ievērot elektroierīču drošas lietošanas noteikumus, un par bīstamām situācijām elektrotīkla tuvumā zvanīt uz AS "Sadales tīkls" diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Uzņēmums strādā pastiprinātā režīmā, mobilizējot speciālās tehnikas vienības un piesaistot papildu elektromontieru brigādes, kas iesaistās negaisa izraisīto bojājumu novēršanā.

AS "Sadales tīkls" atgādina, ka iedzīvotāji par reģistrēto elektrotīkla bojājumu un plānoto elektroenerģijas piegādes atjaunošanas laiku tiek informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību.. Operatīvie paziņojumi par elektroapgādes traucējumiem īsziņas veidā vai e-pasta vēstulē tiek sūtīti uz uzņēmuma datubāzē reģistrēto lietotāju kontaktinformāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!