Maija dziedājumi jeb dziesmas, kas veltītas svētajai Jaunavai Marijai, ir kļuvusi par neatņemu tautas reliģijas praksi maija mēnesī jau vairākus gadsimtus, jo īpaši katoļticīgo vidū. "Delfi Aculiecinieks" sadarbībā ar Latvijas Universitātes pētniekiem aicina piedalīties aptaujā, ko tev nozīmē un vai praktizē Maija dziedājumus.

Uz Maija dziesmām jeb dziedājumiem ļaudis ik dienas vai arī nedēļas nogalēs pulcējas pie ciemu un ceļmalu krustiem, baznīcās vai arī kapos pie krustā sistā tēla, lai lūgtos un ar dziesmām godinātu svēto Mariju. Maija mēnesis ir veltīts svētās Marijas godināšanai arī tuvējās katoļticīgo zemēs – Polijā, Lietuvā, kā arī Baltkrievijas un Ukrainas rietumu daļās.

Aicinām atbildēt uz jautājumiem par savu pieredzi Maija dziedājumos, kā arī sūtīt reportāžas, izmantojot rakstā zemāk skatāmo pievienošanas pogu vai uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv.

Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta Latviešu folkloras krātuves pētnieki turpina iepazīt svētku svinēšanas un īpašu dienu atzīmēšanas paradumus mūsdienu Latvijā.

Atmiņas vai personīgo pieredzi, piedaloties Maija dziedājumos, aicinām iesniegt arī Latviešu folkloras krātuves elektroniskajā vietnē "LFK jautā".

Pētījums noris ERAF finansētā projektā "Stiprinot zināšanu sabiedrību; starpdisciplināras pieejas digitālā kultūras mantojuma radīšanā" (Nr. 1.1.1.1/16/A/040).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!