Foto: Shutterstock

Ceturtdien Latvijā sācies atkusnis, pasliktinot braukšanas apstākļus uz Latvijas ceļiem. "Delfi Aculiecinieks" aicina Tevi pastāstīt par savu pieredzi –
izbraucot mitruma un ūdens skartos ceļus.

Fotoattēlu, stāstu vai video sūti, izmantojot rakstā zemāk skatāmo pievienošanas pogu. Reportāžu vari sūtīt arī uz aculiecinieks@delfi.lv.

Ziņots, ka šīs nedēļas vidū sinoptiskā situācija būtiski mainīsies. Latvijai no rietumiem pietuvosies plašs ciklons - debesis pārsvarā klās mākoņi, un ar ciklonu saistīta siltā atmosfēras fronte šķērsos Latvijas teritoriju. Sākotnēji gaidāms sniegs, taču, gaisa temperatūrai būtiski paaugstinoties, sniegs pāries slapjā sniegā un lietū.

Pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-17 metrus sekundē (m/s). Daudzviet Latvijā gaidāms atkusnis, kas visvairāk skars tieši rietumus, kur sniega sega nokusīs pavisam. Termometra stabiņš dienā sasniegs +2, +5 grādus, savukārt naktīs -2, +3 grādu atzīmi.

Savukārt nedēļas izskaņā Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte ar plašu nokrišņu zonu, tādēļ daudzviet snigs, un vietām sniega segas biezums pieaugs par trim līdz pieciem centimetriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!