Foto: Kakao.lv
Nedēļas tēma ir megaprieki - labas ziņas no interneta atkarīgajiem "Bite" klientiem. Citur pasaulē gan iet gauži. Izņemot Igauniju. Tur viss ir lielisks un digitāls.


'Bite' izplešas


Foto: DELFI

jau ziņots, "Bite Latvija" paplašina savu 3G pārklājumu, solot ātru mobilo internetu teju visā valsts teritorijā. Līdz vasaras beigām plānots 3G signālu nogādāt vismaz līdz 93% iedzīvotāju (90% teritorijas).

Tie, kas pirmie grib tikt pie jaunā "Bite" 3G tīkla, var doties uz megaprieki.lv un norādīt kur tieši pārklājumu vajadzētu visātrāk (padomājiet, kur pavadīsiet vasaras atvaļinājumu, svinēsiet Jāņus...).

4G pagaidām netiks ieviests, jo esot pārāk maz 4G ierīču. Taču labā ziņa - jaunais tīkls ir gatavs 4G.

HTC krīt arvien zemāk


Foto: Publicitātes attēli

Taivānā, savukārt, ir megabēdas. Pirmo šīgada ceturksni HTC aizvadījis ar visu laiku mazāko peļņu, kas ir vairāk kā 100 reizes mazāka, kā gadu iepriekš. Situācijai nepalīdz arī fakts, ka jaunais - testētāju par lielisku atzītais - HTC One ir aizkavējies un nespēj pienācīgi ātri nokļūt pie potenciālajiem pircējiem.

'Microsoft' uzbrūk 'Google'


Foto: AFP/Scanpix

Lai klientu acīs paceltu sava "Windows Phone" pārākumu, "Microsoft" izvietojis reklāmas un
mājaslapu
, kas stāsta par to cik slikts un nedrošs ir "Android". Uzsvars šoreiz likts uz drošību un personas datu aizsardzību, kas "Google" gadījumā tiešām balansē uz neomulības robežas.

"Microsoft" jau agrāk izsmēja "Google", norādot cik nedrošs ir "Gmail" pasta serviss.

'Microsoft' arī grib būt stilīgs


Foto: Reuters/Scanpix

Tikai rudenī klajā nāca planšetdators "Surface", taču redzot cik populāri ir mazie - septiņcollu planšetdatori, arī "Microsoft" grib "ielēkt šajā vilcienā". Vismaz tā baumo baumotājs, ka "Microsoft" šobrīd strādā pie "Surface" septiņu collu versijas.

Skeptiķi gan norāda, ka izmērs vien nepalīdzēs, jo "Windows RT" un "Windows 8" joprojām ir nesaprasti un nemīlēti.

Datori joprojām izmirst


Foto: DELFI

Par šo mēs runāja jau labu laiku, taču daudzi atsakās tam noticēt. Tomēr fakti pierāda tendenci - datori izmirst un tos aizstāj planšetes. Pēdējie apkopotie dati rāda, ka jau pērnā gada nogalē pārdoto planšetdatoru skaits ir pārsniedzis pārdoto galddatoru skaitu. Arī klēpjdatori vairs nav tālu un pavisam drīz tiks sasniegts kritiskais punkts.

Pēc tirgus pētnieku IDC datiem, datoru tirgus šāgada sākumā ir krities par gandrīz 14% salīdzinot ar pērno gadu.

Vēlreiz atgādināsim - cieniet savu pašreizējo datoru - tas iespējams ir jūsu pēdējais.

Neviens negrib 'Blackberry'

Internetos arī paklīda baumas, ka teju puse jauno telefonu tiek atgriezta veikalā, taču "Blackberry" šīs baumas nosauca par nepatiesām. Tomēr uzņēmums nenoliedza, ka pārdošanas dati ir vāji.

Cik, cik collu?

Foto: Publicitātes attēli

Kas tas ir? Tie ir "Samsung Android" ierīču ekrānu izmēri.

Bezvadu naktsgaldiņš


Foto: PantherMedia/Scanpix

Tiem, kas aprīkojušies ar bezvadu uzlādes telefonu - piemēram "Nokia Lumia" - un kas nebaidās no "rokdarbiem", iespējams, noderēs videopamācība kā naktsgaldiņu pārvērst par elegantu bezvadu uzlādes ierīci.

Igaunijas digitālais prezidents


Foto: DELFI.ee

Nobeigumā stāsts par to, cik digitāli attīstīti ir mūsu kaimiņi, un kā par valsts digitālo nākotni cīnās Igaunijas prezidents Ilvess.

Raksts (angļu valodā) par e-pakalpojumu un stratēģijas attīstību. Lasīt tikai tiem, kas nebaidās palikt zaļi no skaudības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!