Foto: LETA
22. oktobra vakarā, ap pulksten 18, Pļavniekos, Augusta Deglava un Ulbrokas ielu krustojumā sadūrās "Volkswagen" markas taksometrs un "Audi A4" markas spēkrats. Taksometra vadītājs Dzintars aicina notikuma aculieciniekus atsaukties, lai viņam palīdzētu skaidrot patiesos avārijas apstākļus policijai.

Dzintars stāsta, ka avārija notikusi viņam vedot klientu pa Augusta Deglava ielu un uz tās pārbraucot krustojumu ar Ulbrokas ielu pie zaļās, atļaujošās luksofora gaismas. Dzintars atradies uz otrās jolas. Mirklī, kad šķērsojis krustojumu, "Audi A4" markas automobiļa vadītājs, kurš pa Deglava ielu brauca pretējā virzienā, veica kreiso pagriezienu uz Ulbrokas ielu. No sadursmes izvairīties nebija iespējams.

Kad ieradās policija, Dzintara versijai par notikušo neatradās neviens liecinieks, jo auto sēdošais klients sacīja, ka nav redzējis, vai takstists aizbrauca pie sarkanās vai zaļās gaismas. ""Audi A4" vadītājs turpat atrada vairākus skolas vecuma bērnus, kuri tur ieradās jau pēc notikušā, bet policijai pastāstīja, ka es krustojumu šķērsoju pie sarkanās gaismas," sarūgtināts ir Dzintars.

Ja izmeklēšanas laikā pierādīs viņa pārkāpumu, proti, braukšanu pie aizliedzoša signāla, tad Dzintars nāksies maksāt par automobiļa remontu. Turklāt viņam piešķirs četrus soda punktus. "Man ir 25 gadu šofera stāžs, līdz šim bijuši tikai pāris soda punkti, kuri jau sen ir dzēsti. Mani personīgi dziļi aizvaino tas, ka policija nemaz neiedziļinās šādos faktos un notikušajā. Pēc manis pie zaļās gaismas aizbrauca vēl virkne automašīnu. Policijā tagad apgalvo, ka tās visas aizbrauca pie sarkanā," apbēdināts ir Dzintars.

Viņš aicina atsaukties notikušā aculieciniekus, lai varētu policijai pierādīt patiesos avārijas apstākļus. Aculieciniekus Dzintars aicina zvanīt pa tālruni 29994878.

Savukart Valsts policijā portālam "Delfi" skaidro, ka pašlaik vēl turpinās notikušā izmeklēšana, taču ir apzināti vairāki liecinieki. Policija jau drīzumā abas iesaistītās puses saukšot uz pārrunām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!