Klāt 12.12.12., un visi steidz izdarīt svarīgākās lietas šajā dzīvē – salaulāties, izšķirties, nodibināt SIA, dzīvoklī pie sienas pielikt sarkano pogu, izveidot politisko partiju, pasludināt savu maksātnespēju, ieviest eiro, ja ne visā valstī, tad vismaz Kombuļos, lai Inese ir laimīga, un Mazpisānos, lai Ontūnam ir par ko tinti nopirkt, un šis varētu turpināt rakstīt. Interesanti, ka tieši tur 12:12 termometra stabiņš aiz Ontūna loga rādīja -12 grādus un, lai būtu līdzsvars, viņš ilgi meklēja līdz tomēr pie Antoņinas atrada senu "Agdam" (Antoņina jau vienmēr viņam teica: "Dam, dam, tev es vienmēr dam Ontūn..."), kas bija atčālējies līdz 12 grādiem... Tā nu viņš tur arī staigāja tā ap 0 un turpināja rakstīt pantus.

Izvēlas Mežeckis

Kā jau kārtīgā valstī, kas nupat iekļuvusi Eiropas desmitniekā, arī Latvijā tika noteikts gada labākais futbolists. 162 anketas tika izsūtītas, 158 saņemtas, taču Futbola federācijas ģenseks Mežeckis visas pasludināja par nederīgām, un pats pateica, kurš būs labākais futbolists. Drīz vien pats to gan aizmirsa. Un tad vēl atzina par nederīgu "Spēlmaņu nakti" un paziņoja, ka labāka aktrise ir Doveika. Tā viņam baigi iepatikusies jau vienreiz, kad šī vadījusi Sporta balvas ceremoniju, un kopš tā laika Jānis, pirms iesākt darba dienu, no rīta noskatās visus iepriekšējā vakara seriālus. Jo nekādi nevar atcerēties, kurā īsti Doveika spēlē. Toties tagad ir pilnā skaidrībā par visu Latvijā notiekošo. Mežeckis nosaukšot arī Gada labākos sportistus, Gada Eiropas cilvēku. Loģiski, ka viņš izvēlējās "FHM", "Kluba", "Princeses", "Žirafes", "gribu.lv", "Martas veselība" labāko modeli un ar katru no tām pieteica arī pirmās nakts tiesības. Šajā ziņā gan sekoja neliela vilšanās, jo visas caur saviem aģentiem painformēja, ka visām jau bijušas vismaz septiņas pirmās naktis. Ziemassvētku vakarā Mežeckis teikšot svinīgo svētku runu visos TV kanālos un arī "Urbis et Orbis" Vatikānā. Par ko atviegloti uzelpoja gan pāvests, kam vēsumā aiziet ciet balss saites, gan Dombrovskis, kas sievai pie eglītes beidzot varēs noskaitīt pirms 17 gadiem iemācīto pantiņu, gan Prezidentbērziņš, kam vispār nekādas runas nepatika teikt, kur nu vēl nolasīt Krapānes sarakstītos tekstus. Un te nu viņš (nu tas, kurš prezidents) patiešām sāka apskaust blakusmājā Vasju glāstošo Nilu, kam cits Nils nu tik skaistas, tik sīrupainas runas raksta un vēl visādi citādi pozitīvi izgaismo. Tiešā veidā un arī ap stūrī, tā kā Šveiks ar lielgabalu šāva. Bet Līgai jau nevar tā maksāt kā Saksonijas Nilam, kurš ēd no visām rokām. Līga ir daudz izvēlīgāka...

Mēris pazūd eglēs

Uz brīdi gan Rīgas mērim nācās noslēpties nesen paša atklātajā eglītē un uzdoties par rūķi. Citādi nevarēja atkauties no tiem stulbajiem rīdziniekiem, kas arī sniega laikā gribēja braukt ar mašīnām, iet pa ielām un tad vēl sagribēja slēpot, slidot. Ārkārtas sēdē Baraņņikam un viņa baraniem Ushak off ne reizi vien, paņēmies Muri rokās, rādīja, kā jātīra ielas un pagalmi, kā un cik daudz jākaisa sāls. Ik pa brīdim cauri trīskāršajiem Rātsnama logiem izlauzās Bļ.., Bļ..!, bet nekas nemainījās. Pilsēta bija kā Sibīrijas mežs. Bet tas taču ir tik skaists, tikai joprojām te to latviešu par daudz. Bļ.. To vēl trīs reizes pateicis, Nils ierāpās eglītē un tā tur sēdēja. Ja redzat kādā no Rīgas eglēm rūķi, tad varat pat nešaubīties, kas tas ir viņš pats, kas aizmucis no baraniem un visiem citiem. Viņš gaida sauli un pavasari, kad sniegs nokusīs arī bez sāls un tad jau būs klāt vēlēšanas. Tad pat Krauklis palīdzēs.

Toties ir SC uzradušies arī daži nelabvēļi. Tas Jākobsons, kas zaga viņa failus un, paldies Gospodu, ka līdz fallam netika, tāds sīkums vien ir. Toties Lindermans Šindermans gan sācis rosīties ne pa jokam. Labi, ka vairāk pa Latgali un ne pa Rīgu. Un varbūt beigās viss būs tikai uz labu. Lindermanam Šindermanam līdz pavilkušies arī "brovi chernije gustije rechi dļinnije pustije" Gapoņenko un arī Hillarions Dirss. Lai tad viņi kārtojas tur Latgalē. Tur jau pat deputāts Viļums reiz vēlējās autonomiju. Lai tad saņem, ko gribējuši. Rīgai no tā būs tikai labums, jo Daugavpils krievi, bailēs, ka Latgali var pievienot Krievijai, pārcelsies uz Rīgu, un tā vairosies viņa elektorāts.

Un ieķērcās Krauklis

Jau pirms laba laika Gaujmalietis ievēroja, ka no kožu saēstu deķu apakšas sāk izlīst dažādas vēsturiskas fosilijas. Te kaut ko pasaka Krastiņš, kas prasmīgi saimniekoja Rīgas domē, te Bērziņš, kas bija lielisks Veselības ministrs un pat vismazākajā ciemā uzbūvēja glaunu slimnīcu. Tagad ciemā nav pat veselo, kur nu vēl slimo, toties tur pat sirds transplantācijas operāciju var veikt. Esot pat doma ķert apkārt staigājošās mežacūkas un vest uz vakcinēšanu. Lai vakcīna labāk iedarbotos, tās varētu trīs dienas paturēt stacionārā... Un nupat Ziemeļvidzemē no tautiska deķa apakšas izlaidās Krauklis. Aplidoja Valku, Api, Staiceli, protams, arī Strenčus, kārtīgi iepleta spārnus un uzņēma kursu uz Rīgu. Tur tās dzeguzes esot savairojušās. Bet viņam Misters 20% draugs no seniem laikiem. Jāsteidz palīgā. Skaidrs, ka nekas tur tajā Rīgā nespīd, taču kādu balsi latviskajām dzeguzēm atņems. Gan tad draugi atcerēsies arī viņu. Jauna sieva daudz prasa, - tā nav tikai malēniešu gudrība. Tāpēc Krauklis pārlaidās pār dzeguzes ligzdu, apsēdās Nilam uz pleca un sāka ēst no rokas...

Dīvainu kalamburu un ne tikai tautiešiem, bet visai tautai sagādāja Puzes hūte, kas ne no šā un ne no tā strikti paziņoja, ka ne dēls, ne meita, kur nu vēl znots, neesot viņa ģimenes locekļi. Tāpēc izplatīt baumas par viņa balsojumiem, pieņemtajiem lēmumiem par labu viņiem, neesot nekāda pamata. Tie esot tādi paši ventspilnieki, ja vispār esot ventspilnieki, kā FK Ventspils nigērieši. Viņa ģimenes locekļi esot tikai tie, no kā savulaik esot saņēmis mantojumu. Diemžēl visi viņi jau ir miruši, tāpēc šobrīd Aivars jūtoties, kā visīstākais bārenis. Vai vēl skarbāk - kā reiz teicis viņa cīņu biedrs kompartijā Čepānis - kā bāreņa asara. Tāpēc īpaši jūtīgi uztverot katru tiesas, prokuroru un citus uzbraucienus. Aivars Ozoliņš tāpat kā visi zatlerieši hūti gan vairs nemaz nekustinot. Viens rej jau 20 gadus, bet neko izmainīt nespēj. Otri sāka tikai pērn, taču arī jau sāk elpas trūkt. Spilgts piemērs ir tas viņu Ķīlis. Gribēja reformēt visu izglītību, tā atvēzējās, ka viss spēks laikam tika iztērēts vēzienā. Tagad čiks - aizdusa un visas citas lietas. Arī analīzes esot sliktas. To gan var skaidrot ar premjera bārienu. No tā visiem uzlec asinsspiediens un urīns saiet galvā. Zāļu pret šo kaiti arī neesot.

Kad ekonomisti diskutē

Ekonomisti Z-Osis un Kārnīte turpināja nesamierināmu diskusiju par tautas pirstspēju. Osis asi atspēkoja uzbrukumus par Spīdolas balvas piešķiršanu Ķīlim. Muļķības runā tie, kas blēja, ka Ķīlis ir ķīlis augstskolās un vispār. Viņam jau kopš Kembridžas spīd olas un šo balvu bija pelnījis jau sen. Bet Latvijas pilsoņu pirstspēja īpaši augusi, kad viņš bijis ministra godā. Arī pēdējā laikā tā atkal esot gana laba, jo valdība ņem vērā viņu apvienības viedos padomus, kuru labākā sintēze ir viņu balvu laureāti. Lūk, nesen bija Fliks, kas "Air Baltic" pacēla augstāk par Ļeščinka lobēto "Ryanair". Tagad arī Ķīlis, kas mūsu izglītības sistēmai ir kas līdzīgs cunami. Nu un kas, ka cunami! Skat, kā japāņi atkal dzīvo. Tikmēr Kārnīte tik visu laiku atkārtoja, ka bedres dibens vēl nav sasniegts, ka drīz te būs trakāk kā Zimbabvē un jāievieš ne eiro, bet turienes dolārs. Vismaz jau ir kāda Mugabes shēma, kā rīkoties. Ar "Parex" vai "Krājbankas" pieredzi vien būs par maz. Tā viņi tai Kolchoznieku namā strīdas joprojām. Un pat jaunais ZA prezidents neko tur nevar mainīt. Viņš joprojām turpina apbrīnot Kurzemes baznīcu sienu gleznojumus.

Līdz pasaules galam arī vairs nebija tālu. Bija jāsteidz dzīvot. Pēdējā brīdi gan BB brokastīs Pans Kleksis Fredim iečukstēja ausī, ka pasaules galam paredzētie līdzekļi esot izsaimniekoti kā G-24 kredīti un "Latvenergo" 3 miljoni, tāpēc tauta varot mierīgi gaidīt gan 21., gan 31.decembri un vēl tālāk. Tauta sapirka vaļenkus un pižikus un dzīvoja arī , jo vairs nebija bail ne no sala, ne no pelēka Tambovas vilka. Arī trakākas lietas par pasaules galu ir pārdzīvotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!