Ja pēc pirmajiem pavasara saules stariem Rīgas bāri, muzeji, veikali, teātri sūdzējās, ka klientu, no kā uzreiz nodīrāt trīs ādas, nav, tad maija sākums grīdu pacēla pie griestiem un tad arī jumtu nocēla. Ārzemnieki, ieraudzījuši, cik Latvijas kalendārā ir daudz svinamu dienu, bariem gāzās šurp un gribēja kļūt par vēl lojālākiem pilsoņiem kā grieķi Eiropā. Par uzturēšanās un darba atļaujām viņi bija gatavi maksāt ne tikai Buldozera noteiktos tūkstošus vien. Daudz daudz vairāk! Likās, ka iestājušies mūžīgie svētki un pat Ushak-off ar Ameriku noriskēja paņemt rokās divriteni. Tāpēc vien jau vēl nav jābrauc un jāmeklē sev gals. Neviens pat negribēja paredzēt, kad svētki beigsies. Te nodziedāti Raimondi un drīz jau būs klāt arī Jāņi! Bet galvenais, ka tas palīdz integrēties un visu tautu rīdzinieki īpaši iecienīja 27.pozu. Vislabāk tā sanāca izglītības Ej Ženijai. Račs un Sipeniece no žūrijas to novērtēja ar 10! Kivlenieks gan šo nesaprata un tikai - 6. Galu galā viņa bērni jau izmācīti.

Klaužs iedvesmoja un saniknoja

Vispirms tautas kalpi noklausījās iedvesmojošo Solvitas, atvainojiet, Solvitas iedvesmojošo runu, ka deputātam nesavtīgi jākalpo tauta, ierāva pa šampītim, uzdziedāja "Daugav's abas malas", "Nevis slinkojot", šaurā lokā arī "Vstavaj strana...". Tad "Youtubā" un krogā "Cuba" noskatījās kolēģa Klauža uzrunu tautai un, tās iedvesmoti un arī apvainoti, 99 deputāti aizbrauca prom. Tik drīz vis atpakaļ arī nebūšot, jo braukāšana pārāk dārga sanākot. Un, lai šis tur daudz nemuld, ka 10 no mums vēl uztur! Mēs paši katrs vismaz 10 uzturam! Tāpēc Jēkabielā varētu mierīgi strādāt arī 1000! Bet par komisijām taisnība! Sanāk ņemties ar lietām, par kurām nekādas poņas nav, bet tur, kur gribētos, kvotu nav! Da nu i nafig šādu kalpošanu tautai! Pareizi dara Urlanovič, kas ar uz sēdēm nenāk. No viņa 20%, no Klauža – 50%, no... un, skat, kāda konsolidācija sanāk! Sen to jau vajadzēja!

5.maija vakarā NA ar atbalstītājiem cierēja uz Krievijas vēstniecības pusi. Kad Indrašis iemocīja golu, Dzintars jau sūtīja Laizāni pēc puķēm. Taču tās atlika vien pasniegt Mūrniecei senajā Preses dienā. Pušķi paņēma arī pats Dzintars, jo arī bija sācis kā žurnālists. Kas nesanāca NA, tas izdevās SC, jo pēc īsto gansu piesišanas visa Vācijas vēstniecības pakāje bija nosēta ar Georgija lentītēm. Un nevajag te cara laikus atcerēties! Ir tak viens Georgijs arī Latvijas izlasē! Tikai viņa dēļ jau SC vēl mazliet fano par Latvijas izlasi.

Savukārt īstie fani bija izstrādājuši ģeniālu plānu. Noskatījušies, kādos apstākļos Norvēģijā cietumā mīt Breivīks, šie izsecināja, ka Zviedrijā čoks toč nav sliktāks un Stokholmā sāka taisīt visādas ziepes – laupīt bankas, tirgot marihuāna, stāties nelikumīgos dzimumsakaros ar abiem dzimumiem. Šādas izdarības pat Saeimas deputāti un ministri nesmādēja. "Melnās bertas", piestūķētas ar latviešu fanu tērpos ģērbtiem noziedzniekiem, aurojoši skraidelēja pa Stokholmas ielām. Uz lāvām vairs nebija brīvu vietu, bet Bertas tik brauca un brauca. Toties "Globe" palika arvien tukšāka un tukšāka. Labi, ka bija arī civilizēts iemesls – dārgas biļetes.

Pižiks Čanam

Taisnā tiesa, balstoties uz taisnu ekspertīzi, ko veica dendroloģijas, zooloģijas, balistikas, hidromeliorācācijas, taktiskās rekogniscēšanās, feiskontroles speciālisti, izlēma, ka Jelgavas novada priekšstāvim Caunem līdzīgs rumpis ar medību bisei līdzīgu priekšmetu, kas drīzāk līdzīgs rotaļu pistikam, medībām līdzīgā pasākumā sākumā iedzēris šņabim līdzīgu šķidrumu un pēc tam šāvis pa stirnai līdzīgu kustīgu mērķi. Ņemot vērā, ka viss bijis tik līdzīgs kaut kam līdzīgam, ka reālā stirna visu saputrojusi un no saputrošanās mirusi dabīgā nāvē ar sirdskaitei līdzīgu slimību, ko izraisījuši spalīši. Vienīgais jautājums, ar ko eksperti nebija tikuši galā – kāpēc stirnai uz lūpām bija vīrieša sēklas paliekas. Taču agronomu un genoma speciālistu komisijā nebija, tāpēc arī problēma, kam, kas kāpēc netika dziļāk pētīta. Tas, lai paliek nākamajām paaudzēm, citādi viņiem nebūs ko darīt, ja uz visiem jautājumiem jau tagad tiks gūtas atbildes. Līdz ar to lieta tiek uzskatīta par izbeigtu un Caune par izcilu vīrišķību un drosmi, turoties pretī apmelojumu lavīnai, tika izvirzīts Trīszvaigžņu ordenim, Viestura un Zobenbrāļu ordeņiem.

Ņemot vērā situācijas nopietnību, kā arī to, ka 18.novembris ir tālāk kā kapu svētki, tika nolemts ordeņus Caunem aizvest un kā ņeo-cenimij priekšmetu to viņam pasniegt Cenu dzelzceļa stacijā. Tomēr Dombrovskis aizšāva Cenām garām, bet Jelgavā ieraudzīja virs galvas lidināmies Džekiju Čanu un nevarēja neapsveikt, jo sagribējās autogrāfu. Kaut arī pašam Čanam bija licies, ka viņš, pielipis pie lidmašīnas, jau dodas mājup, tā tomēr atgriezās Jelgavā. Vēl jau no rītiem ir salnas un miglas, tāpēc ezītim kabatā bija pižiks, ko ātri vien transformēja par Lāčplēša cepuri un Džekijam iestāstīja, ka ausīs no tās baigais spēks ienākot. Tāpēc vēl tik nesenos laukos iecienīts bijis gan pižiks, gan stukačošana, kur ar vajadzīgs ausu spēks. Un bijušajiem stukačiem pie mums joprojām spēks, jo katram zem spilvena allaž ir pižiks.

Zalāns pret Olānu

Īstu šoku piedzīvoja Sarkozī un Olāns. Pirms vēlēšanu otrās kārtas viņiem negaidīti parādījās jauns un negaidīts konkurents – Zalāns. Ar labu politisko pieredzi un spēcīgu programmu. Francijas tauta jau kopš Bastīlijas krišanas ar nepacietību gaidot reģionālo reformu, uz ko tā arī nesadūšojās ne Milerāns 1922., ne Miterāns 1982.gadā. Arī ar finansējuma caurspīdīgumu viņam viss esot kārtībā – naudu kopā ar skolniekiem pārvadājot oranžs autobuss. Un tā noteikti nav Kadafi nauda! Vēlētājiem neskaidrību radīja vienīgi Zalāna politiskie uzskati – liberālis? konservatīvais? sociālists? nacionālists? Olānu Zalānam apsteigt tomēr neizdevās, toties ir lielas cerības, ka viņam uzticēs veidot valdību. Pieredze un zināšanas ir labu labās.

Savukārt citu šoku un citai diasporai radīja Krūmiņa aizturēšana. Kā izrādījās tas nebija ne eksdeputāts un minhauzens Jānis Krūmiņš, ne eksbiznesmenis un joprojām biznesmenis Jūlijs Krūmiņš, ne pupu meistars Tālivaldis Krūmiņš, ne citseksdeputāts un makšķernieks Alberts Krūmiņš, ne trīskārtējs "Stipro skrējiena" uzvarētājs citsJānis Krūmiņš. Kaut šajā ziņā bažas bija, jo ceturtajā skrējienā viņa nebija. Tas izrādījās Bislans Krūmiņš, kas pēdējā brīdī bija paspējis nomainīt uzvārdu uz Abdulmuslimovu, bet, lai vēl vairāk mazinātu aizdomas, nebija paspējis par Krūmiņu pārtaisīt Liepnieku. Līdz ar to arī KNAB, SAB, DP un DDT nenācās meklēt Jurģi Krūmiņu, bet Bislanu, cik paņēma siltu, tik otrā rītā vēsi atbrīvoja. To, ko Krasnokamenskas vai Harkivas kazemātos Hodorkovskis un Timošenko pūlas mēnešiem, pat gadiem, viņš izdarīja dienas laikā! Varbūt tomēr noderēja Puaro padoms? Taču arī pašam Purģim Juaro brīžiem kāda padoms var noderēt. Atlika viņam jenotīšus nosaukt nevis šā, bet par cūkdelfīniem, kā pats atpakaļ saņēma skunksa epitetu. Sak, puis, kura korova te nu būtu mičājusies, močījusies, myčājusies – tu tak kopā ar bārdu un viņam līdzīgiem tik daudz ko te Latvijā esi apšpricējis un noskunksojis, ka elpu ņem ciet. Bet kaut kā jau jāgrozās – te pie Andra, te pie Bislana, te pie Solodova. I maize ir, i sviestiņš pa virsu sanāk.

Pie Būtiņģes peld "Tīnūži"

Rīgas kuģubūvētavas menedžeri jau labu laiku skraida apkārt pa visu Latviju, Lietuvu Igauniju un Poliju ieskaitot, un meklē darbaspēku. Nesen šampis tikai saplēsts pret patruļkuģa "Viesīte" necauršaujamo korpusu, bet dienaskārtībā vēl vesels lērums kuģu, kas Latvijas jūras robežu gatavi noklāt blīvā slānī. Ir pat cerības, ka Ruhnu sala tiks atpakaļpievienota, ka lēnie igauņi pat nemanīs. Un par laimi visiem atgūs tās seno un mīļo Roņu salas nosaukumu. Lieta tā, ka, ieraudzījuši "Viesīti" peldam, tādu pašu sagribēja Aknīste, Nereta, Subate. Bet nav jau Latvijā tikai Sēlija. Savu vajag arī Rendai, Skrundai, Stendei, Kuivižiem, Vidrižiem, Tīnūžiem, Mālpilij, Jaunpilij, protams, Ventspilij, Lubānai, Viļāniem, Līvāniem un, protams, ka Maltai, Vidrižu Šveicei, Ērgļu Itālijai, Aglonas Somersetai. Ja kāds aizmirsts, pieprasījumu sūtiet Meļņikam uz OTK. Brīva jūdze, ko patrulēt netālu no Būtinģes vēl esot. Nebūs še, iedos kādu latvisku vārdu arī banderiešu naftas platformām Melnajā jūrā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!