Tauta ar svecītēm gandrīz nodedzināja pili un tai blakus esošo Statoil. Locīja lentītes un pie reizes arī Lindai Abu Meri salocīja pūru, par ko pēc tam visa Libāna brīnīsies. Gaismoja tiltu tā, ka pat tā sargiem sagribējās rāpties vantīs. Un ļoti gaidīja tik ļoti latviskās grupas koncertu pirms salūta. Ne jau "Vilkus" vai "Bet Bet". Bet "Bi Dva, jeb i odnu". Un tad tik visi uz salūtu!

Paaugstina "Pūres Standart"

Lielo svētku priekšvakarā Latviju aplaimoja pārsteidzoši priecīga ziņa ne tikai no "Fitch", "Moody's", "Standart no Pūres" un "Russkij Standart", bet īpaši jau no Vašingtonas DC. Nedaudz nomazgājuši pirmsvēlēšanās izmestos dubļus un kālu, Obama un Romnijs izdzēra pa vienam "Budweiser" un reibumā vienojās, ka tik ļoti kā šoreiz nav vērts vairs šķērdēties. Vēlētājiem tāpat izvēle nav liela, ja reiz šoreiz divus nelaiķus Floridā un Alabamā ievēlēja. Paskatījās ciparos, atrada, ka viņu tēriņi 6 miljardu apmērā gandrīz līdzinās tādas mazvalstiņas Latvijas gada budžetam un nolēma savam uzticamajam ziedot visu nākamajai kampaņai iezīmēto summu. Tur gan līdzi gāja arī zināmi papildprotokoli - bija jāizmitina Sendijā cietusī Ņūdžersija, Dvinskā jāatrod vieta arī Braitonbīčas puišiem, tāpat Gvantanamo cietumam un "Alcatraz". Tad vēl, lai tam viņu vēlētājam Straipam neļauj tā nesmuki izrunāties par republikāņu sieviešu kājstarpēm un demokrātu vīriešu pakaļām. Un vēl - kādā siltā vietā, teiksim "Latvenergo" vai "Latvijas Dzelzceļa" padomē jāiekārto ģenerālis Petreuss. Nu vismaz kādā masāžas salonā par iekšālaidēju un ārāmetēju. Koalīcija šos noteikumus pieņēma ātrāk kā Māstrihtas kritērijus, bet Petreusu pat ievēlēja "Jenotības" valdē Zaķa vietā. Jo viņš solīja nodrošināt Rudās Lapsas pārsvaru pār čigānu lietussargiem. Par laimi jaunbiedram, lietussargi cauri laida ūdeni un to nespēja sašūt arī vecais Rēzeknes ķirurgs. Acu gaismai pat ieviņķēlēšanās nederēja. Kā izrādījās, ne tikai tēvu grēki skar mazbērnus. Par bērnu izrunāšanos jāmaksā pat vectēviem! Tas nekas, ka mazbērni viņiem negrib maksāt pensijas, bet tikai sēdina ragaviņās un velk, un velk... Kā izrādās, uz mežu, kas stādīts padomju varas rītausmā. Tātad citā valstī.

Tikmēr kādā maztirāžas žurnālītī, kas palienēts no amerikāņiem un ir vienā plauktā ar "Žirafi" un "Princesi", paustās domas tagad par labu gribēja vērst visi, kas vien bija dzēruši tēju un cepuši desiņas Pleskodāles kapu pavēnī. Pat neuzpērkamais Kleksis. "Ministre ne tā saprasta", "Frāzes izņemtas no konteksta", "Beidzot pateica taisnību, kas nevienam nepatīk" vai arī "Rokas nost un ļaujiet strādāt mūsu Merkelei!". Tika nodibinātas arī piecas jaunas pensionāru organizācijas, kas metās aizstāvēt naudas devēju. Kā izrādījās, visas tās bija dibinājis pensionārs un amatu savienošanas kārtībā ministres bērnu tēvs, kam pensija gandrīz kā Bērziņandrim. Un jau no 40 gadu vecuma. Jo esot ne tikai politiski represēts, bet bijis arī Parīzes komunārs un mediķa praksē reiz taisījis klizmu Rozai Luksemburgai. Par regulāru šīs ministres mākslīgo elpināšanu nemaz nerunājot. Ja tā turpināsies, vajadzēs elpināt arī visu partiju", jo ministre tās reitingus dziļi Rēzeknes mālos ierakusi. Pēc "Vienotība" jau sāk līdzināties "Vienaldzībai".

Goli palika suspensorā

Latvija grasījās svinēt ne vien valsts 94-gadi, bet arī lielās uzvaras pār turkiem 10-gadi. Verpakovskim tika atklāts piemineklis Liepājā, Splitā, kaut kur Spānijā, pat Sjeraleonē. Tikai Baku to negribēja. Tāpat kā Starkovu, ko tagad arī Madonā vairs ne visai grib. Kamēr nemāk latviski. Taču Gunča un Mežiku staigāja bēdīgi. Kopš tā laika tikai desmit gadi pagājuši, bet laiki tā mainījušies un neviens ar mums vairs negrib spēlēt -ne Slovēnija, ne Velsa, pat Abudabi emirāts ne. Atlika vienam pašiem ar sevi. Vai ar Viļņas priekameitām. Bet diez vai ar trūcīgajiem arī viņas gribēs.

Toties hokejistiem šādu problēmu nav. Visi grib, un atšķirībā no Gunčas Kirovam arī piķis kasē turas. Būtu tik vēl tie Savicka un Ulmaņa aprūpētie mācējuši arī kādu golu iemest. Nu labi, šoreiz var vainot neienēsātās slidas un suspensorus. Līdz februārim ienēsās, bet tikmēr jau bažas paliks.

Ak, jā. Vēl viena ziņa par futbolu. Nupat pabijis ciemos pie Haima, Gunča atgriezās ar ideju un visas Latvijas Virslīgas komandas tagad saukšoties "Daugava" Ja tur ir tikai "Hapoel" un "Maccabi", mēs iesim vēl tālāk! Galu galā, kādas četras "Daugavas", neskaitot upi , viesnīcu un piena fabriku, mums jau ir!"

Un tad visi lielā nepacietībā gaidīja "Sapņu komanda" pirmizrādi, kas bija pārcelta jau piecas reizes. Pēdējo trūkstošu piķa gabalu iedevusi valdība, jo kāds bija pastāstījis, ka filma būšot par viņiem. Taču īstenībā tā ir par to basketbola paaudzi, kas vēl nezināja, kas ir "Essential" un frāzi "Tagad vai nekad". Jo, ja būtu zinājuši, diez vai mēs tā spēlētu...

Pāri visam - sociālantropoloģija

Arvien lielāku ķīli sistēmā dzina Ķīlis. Planšetdatori skolām izmaksātu tikpat, cik skolotāju algu fonds, un viņš priekšroku deva bērniem. Savukārt, kā atbilde uz augstskolu pieprasīto viņa demisiju sekoja ministra pavēle par valsts finansējuma atņemšanu visām studiju programmām, atskaitot sociālantropoloģiju. Un vēl psihiatrijai. Pie pusfinansējuma tiks dendroloģija un gēnu inženierija, kas cītīgi solījās klonēt Ķīli septiņos dažādos veidos.

No visa tā nelielās sprukās un lielā roku lauzīšanā bija apvienība "Ekonomisti 0,7l". Kā var tā neiet! Viņi piešķīra balvu Flikam, bet šis tādu lidojuma trajektoriju uzņēma, ka Latvijas ekonomikā atstāja kaku, ko ilgi nevarēs satīrīt. Tagad, Ķīlim vēl esot pie virpas, jau jāsāk tīrīt. Labāk to "Laimdotas/Kangara balvu" būtu iedevuši "Latvenergo" Miķelsonam. Vai Karginam ar Krasovicki par nepadošanos.

Pats Valdis, kas vairs nav valdē, bet tikai aploksnēs, savējos aizstāvēja līdz galam un tikai slavēja par drosmi un neatlaidību. Tāpēc arī par prieku otram Valdim, kas joprojām bija Dombrovskis nevis Barozu, valdība šūpojās, bet palika stabila. Jo visi rāvās ne tikai ap budžetu, ko vairs nevajadzēja konsolidēt, bet arī no NAP mēģināja taisīt NEP. Kaut vai tāpēc, lai tā ieviesējus nākamās paaudzes varētu saukt par nep*stiem. Napisti skanētu par daudz latgaliski. Varbūt tad Latgale jau būs cita valsts...

Hui-Dai-Matovi nedod

Septiņi brāļi Hui-Dai-Matovi no "Parex" savulaik paņēmuši teju vai puskasi un pa visu Krieviju nav sadzenami. Tomēr parādā viņi nemēdzot palikt, un tagad caur Kiprā, Maršalu, Šeišelu, Menas salās, Gērnsijā un Gibraltārā reģistrētām firmām lēnām, bet neatlaidīgi iepumpē piķi SC, Gapoņenko institūta, Girsa intelektuālās akadēmijas, Kravcova un Zemļinska latviešu valodas apmācības kursos un līdzīgos projektos. Sak, ko jūs tur čīkstat - nauda tak Latvijā nonāk un Kargins ar Krasovicki tāpat to pašus vien būtu sponsorējuši! Pat Kargins saausījās, jo Zemļinska valodas kursi gan esot tukša naudas izmešana vējā. Neko tāpat neiemācīsies!

Toties Ushak off šī nedēļa bija vēl trakāka kā Kristum pēdējās dzīves dienas. Pie visiem atlokiem bija jāsprauž tās naciķu lentītes. Labi, ka Domes kaķiem tas nebija jāapsien un vakarā mājās lepni varēja apsiet Georgija lenteni. Tāda svētlaime! Gandrīz tāda pati kā "LAvīzē" ieraudzīt par sevi kārtējo slavinošo rakstu. Ar biežu pilināšanu var arī akmeni sagrauzt, kur nu vēl svārstīgo latviešu elektorātu, kam vairāk patīk skaistas frizūras, brīvbiļetes un banāni nekā tautasdziesmas.

Visiem par Ushak off gaišo tēlu bija tā sapiķots, ka pašam darīt vairs neko nevajadzēja. Tik vien kā piecreiz dienā pārgriezt kādu lentīti, noglāstīt skolniekiem galvu un saņemt pretī pateicību par brīvbiļeti. Katru dienu parakstīt Annas uzceptu artiķeli, kurā gānīta valdība. Un tad vēl izdot pa pavēlei, lai kaut ko noskaidrotu. Kur naudu maina un ar ko dalās Misters 20%. Kāpēc "Rīgas Serviss" skolās netver logus, lai izvēdinātu, bet grib tik naudu? Lai to pēc tam ieliktu SC vēlēšanu kampaņā? No otras puses - kāpēc sūkstās tikai latviešu skolas? Kāpēc viņu kritizē tikai latviešu TV? Un, kāpēc "Rīgas satiksme" par brīvu pārvadā arī dzintariešus un brocēnus? No tā tak vēlēšanās nekāda labuma nebūs! Laikam jau tas Bemhems galīgi netiek ar darbiem galā... A jā. Vēl jau ir nepārtraukti tiesasdarbi ar Ozoliņu un "Ir". Jānoskaidro, kā šie pie tiem skaitļiem tiek. Tad bargi jāsoda! Ja tik nav savējie. "Atšķirībā no Jenotības" mēs savējos nesitam," Gaujmalietim skaidri partijas vadlīniju nodefinēja Urlanovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!