Foto: DELFI
Reizi pa reizei DELFI lasītāji pārsteidz ar reportāžām, kuru galvenie varoņi ir mūsu mazie brāļi – zvēri un putni. Visdīvaināk šķiet redzēt meža dzīvniekus pilsētā, taču arī ierastie zvēri-pilsētnieki var sarīkot reportāžas cienīgus sižetus.

Turpinājumā – 2012.gada dzīvnieku reportāžu izlase.

Mežacūkas apmeklē Vecmīlgrāvja kapus

Foto: DELFI Aculiecinieks

Kā jūs rīkotos, ja mierīgas nakts pastaigas laikā pa Vecmīlgrāvi saskrietos ar mežacūku baru? Vairums noteikti ņemtu kājas pār pleciem un joztu projām, bet mūsu lasītājs Ruslans ņēma telefonu un sāka filmēt rukšus. Video joprojām ir atrodams 8.oktobra reportāžā.

Kranči-slepkavas nogalina sievieti un 'apstrādā' mājas suni

Foto: DELFI Aculiecinieks

2012.gada janvārī rīdziniekus šokēja traģiska ziņa no Šampētera, kur klaiņojošu suņu bars saplosīja kādu sievieti. Klaiņojošo suņu problēma aktualizējās kārtības sargu un pašvaldības līmenī. Jau nākošajā dienā no mūsu lasītājiem saņēmām vairākus signālus par klaiņojošu suņu bariem, kā arī sūdzības par pašvaldības iestādēm, kas neko nedara, lai klaidoņas aizvāktu.

Janvāra beigās kāds Pārdaugavas iedzīvotājs atsūtīja novērošanas kameras video, kurā redzams, kā klaiņojoši suņi iekļūst viņa pagalmā un uzbrūk mājas sargam - Bernes ganu sunim. Mierīgais mājas suns tika pamatīgi "apstrādāts" un pēc kautiņa viņam tika veikta operācija. Par laimi, suns palika dzīvs. Tādi, lūk, "mazie brāļi"!

Video un lasītāju komentārus atradīsiet aculiecinieka reportāžā.

Pele uz darbu brauc ar automašīnu

Foto: DELFI Aculiecinieks

Kāds mūsu lasītājs, no rīta dodoties uz darbu, bija pārsteigts, kad pamanīja, ka kopā ar viņu "uz darbu" devās arī pele. Dzīvnieciņš bija aizsēdējies zem mašīnas motora pārsega un arī bija pagalam pārsteigts, veicot 13 kilometrus garu ceļa posmu. Neliels ieskats no peles ceļojuma ir redzams aculiecinieka video.

Kaķis regulāri piekauj Imantas suņus; Pašvaldības policija bezspēcīga

2012.gads bija traģisks periods Imantas suņiem – pa rajonu klīda kaķis, kas regulāri viņus iekaustīja. Reportāžas autors vērsās policijā, taču amatpersonas tikai noplātīja rokas. Kaķis bija nopietni satraumējis vairākus suņus un iebiedējis arī viņu īpašniekus. Vienīgās, ar kurām kauslis atrada daudz maz draudzīgu valodu, bija vietējās meitenes. Vairāk lasiet mūsu pastāvīga autora L.Stiprā reportāžā.


Likumdošanā nav noteikts, ka vanags nedrīkst sēdēt uz balkona Pļavniekos

Foto: DELFI Aculiecinieks

Ja uz jūsu Rīgas dzīvokļa balkona ir nosēdies zvirbulis, balodis vai vārna, tā ir ierasta lieta. Taču kādas sajūtas var pārņemt pamanot tur sēžam vanagu? Tā atgadījās kādam Pļavnieku deviņstāvenes iedzīvotājam. Starpcitu, šogad esam saņēmuši vēl dažus rīdzinieku signālus par plēsīgo putni vizītēm Rīgā.


Mazs suņuks rada satiksmes haosu

Foto: DELFI Aculiecinieks

Varam tikai minēt, kas rosināja šo mazo suņuku mesties Satekles un Lāčplēša ielu krustojuma transporta plūsmā, bet tas, ka viņš radīja nelielu haosu, ir fakts. Sargāsim mūsu mājdzīvniekus no tamlīdzīgām situācijām! Video - aculiecinieka reportāžā.

Tas taču ir Klifs!

Foto: DELFI Aculiecinieks

Šī gada aprīlī Rīgas Zoodārzā savā voljērā kopā ar kucīti Pradu jautri spēlējās Amūras tīģerēns Klifs. Tīģerēna došanās publikā ik reizi radīja ievērojamu Zoodārza apmeklētāju uzmanību. Taču ne visi zināja, ka tas ir Klifs un ka tā ir viņa suņu draudzene Prada. Arī šīs reportāžas autors bija vairāk šokā, nekā sajūsmā.

Novembrī Klifs Grants devās uz tālo Franciju, tāpēc novēlēsim bijušajam rīdziniekam veselību, dzīvesprieku un kuplu ģimeni!


Alnis iepazīst Ventspils centru

Foto: DELFI Aculiecinieks

DELFI Aculiecinieka slejās jau vairākkārt ir ziņots par pilsētā ieklīdušiem zaķiem, lapsām un pat jenotu. Taču kā reaģēt, ja pa pilsētas centru pastaigājas alnis? Šādu novērojumu mums iesūtīja kāds autobraucējs no Ventspils - vienu no pilsētas centrālajām ielām rīta pastaigai bija izvēlējies šis meža zvērs.


Ko darīt, ja esat izglābuši vārnu mazuli?

Foto: DELFI Aculiecinieks

Šis stāsts drīzāk ir nevis par mazajiem brāļiem, bet par lielajiem. Ko darīt, ja jūs esat izglābis vārnu mazuli? Ārā mest nevar, jo tur viņa ciltsbrāļi grasās vārnēnu saplosīt. Reportāžas autore par putnu agresīvajiem nolūkiem dabūja pārliecināties uz savas ādas. Paldies visiem mūsu lasītājiem, kas "adoptētā" vārnēna saimniecei sniedza derīgus padomus.

Pasaules apceļotājs krabis viesojas Lapmežciemā

Foto: DELFI Aculiecinieks

Baltijas jūras piekrastē krabi satikt nav iespējams, teiks zinātāji. Jautājums – kā šis okeāna iemītnieks nokļuva Lapmežciemā? Atpeldēja? Maz ticams. Atveda kāds tūrists? Iespējams. Taču ir vēl kāds veids, kā krabji ceļo pa pasauli. Vairāk par to aculiecinieka reportāžā.


Kaijas-teroristes izvēlas radikālas metodes

Foto: DELFI Aculiecinieks

Atkal nedienas Vecmīlgrāvī – tad tur mežacūkas klaiņo gar kapiem, tad zirgu bari ieklīst, bet kādas mājas iedzīvotāji veselas trīs dienas cieta no kaiju uzbrukumiem. Putni ar knābjiem un nagiem uzklūpa cilvēkiem, kas drošības nolūkos pārvietojās skriešus gar māju sienām. Par iemeslu, kāpēc šīs Vecmīlgrāvja mājas iedzīvotāji šī gada jūnijā cieta no lidojošajiem teroristiem, lasiet aculiecinieka reportāžā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!