It kā nepatīk celt traci šādu stulbu sīkumu dēļ, bet šo gribēju aprakstīt. Gāju vakarā pa Barona ielu un pa priekšu gāja kāda sieviete, kas pavadā veda diezgan palielu spalvainu suni.

Kad nonācām līdz Rimi, viņa suni piesēja pie sabiedriskā transporta pieturas krēsla, uz kuras sēdēja divas jaunas meitenes. Līdzko sieviete sāka siet klāt suni, abas meitenes piecēlās, jo, šķiet, negribēja sēdēt uz sola, pie kura piesiets suns bez uzpurņa. Sieviete suni atstāja un iegāja veikalā - suns palika ārā. Vienīgā, kura palika sēžot uz soliņa, bija pavecāka kundzīte, kura nereaģēja uz suņa klātesamību.

Lai gan suns neizskatījās dusmīgs, tas ir un paliek suns - turklāt bez uzpurņa piesiets pie krēsla sabiedriska vietā. Suns jau nav vainīgs - viņš pats nepiesējās pie tā krēsla.

Redakcijas piebilde:

Kā DELFI Aculieciniekam izdevās noskaidrot, sunim uzpurnis ir jāuzliek, ja tas tiek vests  sabiedriskajā transportā, un gadījumā, ja tas ir atzīts par bīstamu. Tātad mīlīgs sunītis bez uzpurņa, kas piesiets netālu no ieejas veikalā, nav apdraudošs vai bīstams.

Un tomēr. Kā jums šķiet – Vai publiskās vietās sunim ir jāatrodas ar uzpurni?

Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par DELFI Aculiecinieka autoru. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!