Foto: DELFI Aculiecinieks
Pirmdien, 12. jūnijā, ceļa posmā Sigulda-Ropaži-Rīga armija apturēja un bloķēja satiksmi, neļaujot braukt arī sabiedriskajam transportam – autobusam, portālam "Delfi" ziņo anonīma aculieciniece. Aizsardzības ministrijā norāda, ka satiksme bloķēta, jo sabiedroto tehnikas pārvietošanas laikā radās bīstama situācija.

"Pirmdienas rītā, braucot ar autobusu uz Rīgu, netālu no Ulbrokas Latvijas armija bloķēja satiksmi. Visiem transportlīdzekļiem lika meklēt apvedceļus. Viss jau būtu labi, ja tas nebūtu autobuss, kuram paredzēts braukt saskaņā ar maršrutu. Pasažieriem būtu bijis jāizkāpj pirmajās pieturās," par notikušo klāsta lasītāja.

Saskaņā ar lasītājas vēstīto Nacionālie bruņoto spēku pārstāvji informējuši, ka ceļš būšot bloķēts divas trīs stundas. Satiksmes autobusam nācies braukt pa nomaļiem ceļiem, gar privātām mājām, cauri mežiem. Pasažieri nenonāca vajadzīgajās pieturās. "Visu cieņu šoferim, kas piedāvāja pasažierus aizvest atpakaļceļā uz īstajām pieturām," teic lasītāja.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizsardzības ministrijā paskaidro, ka uz autoceļa P4 starp Ulbroku un Līčiem 12. jūnijā izveidojās bīstama situācija. Sabiedroto spēku militārās tehnikas pārvietošanās laikā vienam no militārajiem transportlīdzekļiem radās tehniskas problēmas. Lēmums par ceļa bloķēšanu pieņemts, lai rūpētos par civiliedzīvotāju drošību, norāda ministrijā.

Nacionālie bruņotie spēki iedzīvotājiem atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz attiekties saprotoši pret iespējamiem satiksmes ierobežojumiem, kas saistīti ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem pašlaik noritošo starptautisko militāro mācību "Saber Strike 2017" ietvaros.

Līdz 14. jūnijam intensīvā režīmā norit mācību lauka taktiskais vingrinājums ārpus Ādažu poligona, proti, Amatas, Mālpils, Ogres, Ropažu, Salaspils un Stopiņu novados.

Mācībās piedalās Latvijas, ASV, Itālijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Norvēģijas, un Slovākijas bruņoto spēku vienības. Mācību laikā vienības pārvietojas ar bruņutehniku, lai pilnveidotu savstarpējo sadarbību un spēku savietojamību, veic taktiskās operācijas teritorijās, ar kuru īpašniekiem mācību norise saskaņota jau iepriekš.

No Latvijas bruņotajiem spēkiem mācībās piedalās Zemessardzes 4. brigādes un Sauszemes spēku kājnieku brigādes 2. kājnieku bataljona karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!