Foto: DELFI Aculiecinieks
Pie Liepājas šosejas Babītes novada Klīvēs izvietota apjomīga Lāčplēša instalācija. No siena gatavotais Lāčplēsis uzcelts uz drupinātāja, no kura viņš zemē gāž Melno bruņinieku, ziņo "Delfi" aculiecinieki.

Babītes domē pašvaldības arhitekts Ivars Mazlazdiņš portālam "Delfi" stāsta, ka instalācija atrodas to veidotāju, uzņēmuma, teritorijā. Tādēļ saskaņošana par instalācijas izvietošanu pie Liepājas šosejas nav nepieciešama.

"Tā ir brīvprātīga, kvalitatīva instalācija un, mūsuprāt, atbalstāma aktivitāte. Cilvēki brauc garām, fotografējas un ir priecīgi. Uzņēmēji, kas Lāčplēša instalāciju izveidojuši, ir jauni, aktīvi cilvēki, viņi regulāri pirms svētkiem rada dažādus tematiskus objektus," teic Mazlazdiņš.

Savā "Facebook" vietnē uzņēmums, kurš izvietojis instalāciju, skaidro, ka tā ir Lāčplēša dienas un 18. novembra sveiciens garāmbraucējiem. Lāčplēsis novietots uz drupinātāja. Drupinātājs instalācijā pieder Melnajam bruņiniekam, savukārt Melnais bruņinieks simbolizējot procesus, kuri norit katrā no mums.

"Katru dienu viņš [burņinieks] iemet tajā drupinātājā un iznīcina mūsu mazās laimītes un sirdsmieru, jo mēs paši to viņam ļaujam. To nedara ne Donalds, ne Vladimirs, ne tas kaimiņš vai darba kolēģis, kas jums riktīgi besī. To mēs sev daram paši," raksta darba autori.

Arī Lāčplēsis mītot katrā no mums. Viņš tikai jāatrod, jāpamodina un pareizi jāuztur. Ja tas izdodas, tad varot saviem spēkiem pieveikt praktiski jebkuru likstu, kā arī būt laimīgākiem.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!