Foto: F64
Kurzemnieki 24. marta pēcpusdienā pārbijušies no dīvainiem trokšņiem, kurus izraisījušas lidmašīnas.

"Šodien ap 16:30 kaut kas ļoti ātrs laidās pāri manai mājai. Izklausījās pēc parastas lidmašīnas, bet daudzi apkārtējie teica, ka tās ir reaktīvas lidmašīnas, kas strauji bremzējot, radot lielus grūdienus, kas atsitas tik pat uz zemes. Es pat no sākuma nodomāju, ka kāda lidmašīna krīt. Tāds troksnis, ka pilnīgi salecos kājās. Un tad tāds liels būkšķis bija tieši manā loga. Pat nodomāju, ka varbūt sācies karš," raksta pārbiedētais "Delfi" lasītājs.

Arī mikroblogošans vietnes "Twitter" lietotāji dalās ar novērojumiem:





Aģentūra BNS dienas vidū vēstīja, ka Lietuvā Šauļu bāzē izvietotie NATO iznīcinātāji otrdien pacēlās gaisā, lai pavadītu virs Baltijas jūras lidojošos Krievijas iznīcinātājus un bumbvedējus, kuri lidoja ar izslēgtiem transponderiem, kas ļautu tos pamanīt citām lidmašīnām savos radaros.

Lietuvas gaisa spēku pārstāvis Donāts Suhotskis norādīja, ka NATO iznīcinātāji apmēram 8.00 pacēlās gaisā, lai identificētu četras lidmašīnas, kuras lidoja no Krievijas pamatteritorijas uz Kaļiņingradas apgabalu.

"Tika identificēti divi bumbvedēji "Tu - 22" un divas kaujas lidmašīnas "Su - 27". Transponderi bija izslēgti, netika uzturēti sakari, lidoja bez [lidojuma] plāna," viņš sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!