Foto: DELFI Aculiecinieks
Aptuveni pusgadu portāla "Delfi" lasītājai Nadeždai, lai nokļūtu mājās, jāšķērso dubļu un bedru pilns ceļš. Būvdarbi pie viņas mājām Asaros "izārdījuši" ne vien ceļu, bet arī viņas īpašuma žogu.

Pērnā gadā vasarā Asaros, Dāvju un Zemgales ielās, tika veikti centralizētā ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūves darbi, ko iedzīvotāji izjutuši "uz savas ādas". Kā skaidro lasītāja, tika izdemolēti ceļi, kā arī bijusi sajūta, ka remontdarbi vilkti garumā.

"Smagās mašīnas braukāja ar lielu ātrumu mūsu starp ieliņās, putekļi stāvēja gaisā, nebija, ko elpot, mazdārziņi bija līdz saknēm pelēki, zaļo krāsu, kamēr neaplaistījām, nevarējām redzēt," atceras Nadežda.

Lietainajā laikā pa ielām braukušas smagās automašīnas, kas izveidojušas Viņķu ielā lielas un dziļas bedres. Šobrīd tās ir pilnas ar ūdeni, dubļiem. Automašīnām braucot, Nadeždas privātmājas žogs paliek ne vien netīrs, bet arī mitrs un koka dēlīši sāk deformēties. Aculieciniece vairākas reizes vērsusies pie domes: "Sapratu no atbildes, ka ceļu pat netaisās labot, mans īpašums iet zuduma, kurš atbildēs?"

Kā darbu norises gaitu skaidroja SIA "Jūrmalas ūdens" pārstāve Anda Zaķe, tad Asaru un Mellužu apkaimē ielās pērn veikti centralizētā ūdensvada un kanalizācija tīklu izbūves darbi ar kopējo garumu vairāk nekā 60 kilometri.

"Darbus SIA "Jūrmalas ūdens" pasūtījumā veica pilnsabiedrība "Norma OC". Darbi tika veikti daudzās ielās un citas ielas tika izmantotas kā apbraucamie ceļi. Sausajā vasarā putekļi bija neizbēgami, un apkārtnes iedzīvotājiem varēja radīt zināmas neērtības būvdarbu veikšanas laikā," uzsvēra Zaķe.

Šobrīd ir vairākas ielas, kur būvdarbi ir pabeigti. Tās ir nodotas Jūrmalas pilsētas domei apsaimniekošanā. Savukārt ielās, kur darbi vēl turpinās, ceļa seguma atjaunošanas un labiekārtošanas darbi tiks veikti tiklīdz to ļaus laika apstākļi.

"Plānots, ka objekts tiks nodots ekspluatācijā līdz marta beigām, pēc tam seko divu gadu garantijas periods, kura laikā jebkuru defektu, kas atklājas un ir radies būvnieka vainas dēļ, viņam jāatjauno par saviem līdzekļiem," skaidroja Zaķe.

Savukārt Jūrmalas pilsētas domē portālam "Delfi" norādīja, ka būvfirma apņēmusies remontdarbu laikā bojāto ielu seguma atjaunošanas darbus veikt tiklīdz to ļaus laikapstākļi, bet ne vēlāk kā līdz 15. maijam.

"Būvniekam ielas segums jāatjauno tādā kārtībā, kādā tas bija pirms būvdarbu uzsākšanas. Kad tas tiks paveikts, ielas turpinās apsaimniekot pašvaldība un veiks kārtējos ielu seguma remontdarbus," uzsvēra domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!