Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdienas rīts Ļaudonā atnācis ar pamatīgu krusu. "Delfi" lasītājs Uldis Cīrulis atsūtījis fotoattēlu, kurā iemūžinājis Ļaudonā kritušos milzīgos krusas graudus.

Ziņots, ka trešdienas nakts un rīta negaiss daudzviet atnesa spēcīgas lietusgāzes un vēja brāzmas, nokrišņu daudzums vietām pārsniedza 20 milimetru.

Pēc astoņiem rītā spēcīgs pērkona negaiss ir Latgales austrumos. Pastāv iespēja, ka dienā Latgali skars jauns negaiss, lielāka iespējamība būs pierobežas novados. Valsts lielākajā daļā trešdien vairs nav gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Negaisa mākoņi veidojās uz robežas starp karstu gaisu dienvidos un vēsāku gaisu ziemeļrietumos. Pēdējās dienās daudzviet Eiropā plosījies pērkona negaiss, tostarp vēlā otrdienas vakarā Polijas ziemeļrietumu daļā krituši līdz sešiem centimetriem lieli krusas graudi, liecina Eiropas bīstamo laikapstākļu datubāzē publicētā informācija.

"Delfi Aculiecinieks" aicina arī tevi ziņot par spēcīgo trešdienas negaisu Latvijā. Savas fotogrāfijas vai video sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!