Gadu mijas vērienīgā uguņošana Ventspilī beigusies ar bīstama uguns lietus nolīšanu pār svinētāju galvām.

Video autors ir Mariss Maksimovs, bet par bīstamo uguņošanu Ventspilī stāsta "Delfi" aculiecinieks Kārlis, kurš arī portālam "Delfi" iesūtīja Marisa video.

"Cilvēki Jaungada naktī mēģināja izvairīties no krītošām salūta petardēm. Lieki piebilst, cik lielā šokā bija klātesošie," raksta lasītājs Kārlis. Viņš arī apgalvo, ka uguņošanu pie Ventspils Olimpiskā centra rīkojusi pilsētas pašvaldība.

Ventspils pilsētas domē portālam "Delfi" sacīja, ka gadu mijas uguņošana pilsētā ik reizi notiek no skeitparka teritorijas. Tieši pretim Lielo laukumam, jo vieta atrodas drošā attālumā no skeitparka, kur izvieto pirotehniku.

"Diemžēl šogad svētku uguņošanas laikā bija spēcīgas vēja brāzmas, kuras nelabvēlīgi ietekmēja uguņošanas norisi. Dažas no raķetēm tika aizpūstas pa vējam. Tās nepaspēja sadegt un ātrāk, nekā plānots, nokļuva zemē. Šī iemesla dēļ vēja virzienā palielinājās bīstamā zona," skaidro domes pārstāve Egita Vītola.

Uguņošana bija droša visiem tiem, kuri to vēroja no Lielā laukuma, savukārt tālākās vietās, "uguņošanas aizmugurē" bīstamība bijusi palielināta, norāda Vītola. Bīstamība neesot bijusi tik liela, lai uguņošanu pārtrauktu vispār.

"Ja kādam no skatītājiem uguņošanas laikā kritušo pelnu dēļ radušās jebkādas problēmas, bojājumi, zaudējumi, pilsētas pašvaldība aicina vērsties pie svētku uguņošanas izpildītājiem SIA "International Fireworks Design", kas uzņemas pilnu atbildību un šādiem gadījumiem speciāli noformējusi civiltiesiskās apdrošināšanas polisi," pauž Vītola.

Līdz šim neviens iesniegums par uguņošanas radītiem bojājumiem vai nodarījumiem veselībai, vai mantai nav saņemts, informēja Vītola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!